روش یادگیری گرامر زبان انگلیسی
در این مقاله از مدرسه انگلیسی سارا، قصد داریم با شما در مورد یادگیری گرامر زبان انگلیسی صحبت کنیم. احتمالا فکر می کنید که یادگیری گرامر زبان انگلیسی خیلی پیچیده و دشوار است ، شاید هم تصور کنید یادگیری گرامر زبان انگلیسی کاربرد چندانی در مکالمه زبان انگلیسی ندارد… اما درواقع اینطور نیست! تسلط به ساختارهای گرامری، باعث میشه راحت تر و بهتر صحبت کنید. با ما تا آخر مقاله همراه باشید تا ساده ترین روش یادگیری گرامر را بیاموزید: یادگیری گرامر به صورت کاربردی که باعث تقویت مهارت های گفتاری شما شود!
گرامر یا هیولا؟؟!!
مدت های زیادی برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی زمان و انرژی گذاشتی اما هنوز موفق نشدی و همچنان در کاربرد گرامر در اسپیکینگ و رایتینگ سردرگم هستی. خیلی وقت ها سعی کردی ازش دوری کنی اما هرجا می ری انگار بهش نیاز داری: برای صحبت کردن، نوشتن ، آزمون آیلتس، کتاب خوندن و… . دیگه به این نقطه رسیدی که انگار راه فراری از یادگیری “گرامر” زبان انگلیسی وجود نداره!
آموزش گرامر از کجا شروع شد؟
داستان از اینجا شروع شد…
کلاس پنجم که تموم شد رفتیم اول راهنمایی یا به قول امروزی ها کلاس ششم! زنگ زبان که شد، معلم وارد کلاس شد، گچ برداشت و رفت رو تخته شروع کرد به نوشتن یه فرمول گرامری… ما هم اون فرمول نوشتیم تو دفترمون و بارها و بارها تکرار کردیم بدون اینکه بدونیم این قاعده گرامری کجا به دردمون می خوره…این داستان فقط مال اون روز نبود…. تا کنکور ورودی دانشگاه، هفت سال به این شیوه گرامر رو یاد گرفتیم… حقیقتا ما بیشتر از یه بومی انگلیسی قواعد دستوری زبان انگلیسی رو می دونیم اما…. صدحیف از اینکه نمی تونیم اونهمه قواعد رو حتی در ساده ترین جملات استفاده کنیم.
اما حقیقت چیز دیگریست….
امروز داستان اون هفت سال درس خوندن تو مدرسه رو فراموش کن و نگاهت بهش عوض کن! گرامر زبان انگلیسی دقیقا مثل آجر یه ساختمونه! یادگیری زبان انگلیسی بدون گرامر درست مثل این می مونه که ساختمان رو بدون آجر و مصالح بسازی! اگه گرامر رو با روش درست یاد بگیری می بینی چقدر داری راحت تر صحبت می کنی! وقتی کتاب می خونی اون بهتر متوجه می شی! اگه آزمون آیلتس داری نمره بالاتری می گیری! برای یادگیری اصولی و کاربردی گرامر نکات زیر رو بخوان و اگه در کنار یادگیری خودخوان، دنبال تمرین این گرامرها در اسپیکینگ و رایتینگ هستی به صفحه ی کاملترین پکیج آموزش گرامر آیلتس ۲۰۲۳ مدرسه انگلیسی سارا یه سر بزن.
خب چطور گرامر رو به صورت کاربردی یاد بگیریم؟؟!!
تو شیوه سنتی آموزش گرامر، یه قاعده بهمون می گفتن و ما باید حفظش می کردیم… مثلا، افعال زمان گذشته رو اینطوری بهمون یاد می دادن:
یک ed به آخر فعل ها اضافه کنید، برای مثال :
walk ⇒ walked call ⇒ called
همین و بس! اینکه این افعال زمان گذشته کجا استفاده میشن یا چطور تلفظ میشن اصلا مهم نبود! دقیقا به همین خاطر بود که هرروز ذهنمون پرتر از این قواعد خشک و خسته کننده می شد اما دریغ از اینکه بتونیم اوناروتو صحبت کردنمون استفاده کنیم.
حالا بیاین همین ساختار افعال زمان گذشته رو با روش درست یاد بگیریم:
۱_ معنی و کاربرد ساختار موردنظر رو بررسی کنید!
برگردیم به مثال خودمون در مورد افعال زمان گذشته… ما می تونیم از این افعال برای توصیف اتفاقاتی که در زمان های گذشته رخ دادند استفاده کنیم. پس اگه خواستید راجع به فیلمی که دیشب دیدید، مسافرتی که ماه گذشته رفتید، جشن تولدی که سال قبل برای خودتون گرفتید صحبت کنید می تونید از افعال زمان گذشته استفاده کنید.
۲_ فرم و شکل ظاهری اون ساختار رو به خاطر بسپارید!
در بیشتر موارد، برای گذشته کردن زمان یک فعل کافیه به اون یک –ed اضافه کنید. مثلا
walk ⇒ walked call ⇒ called
درست مثل آدم های سرکش و نافرمان، بعضی افعال از این قاعده پیروی نمی کنند و برای اینکه به زمان گذشته تبدیل شوند کلا تغییر شکل می دهند! برای مثال، افعال زیر را در نظر بگیرید:
write ⇒ wrote go ⇒ went
۳_ تلفظ ساختار مورد نظر رو یاد بگیرید!
در مثال افعال زمان گذشته، معمولا –ed ، /t/ یا /d/ تلفظ می شود. اگر یک فعل مانند want به صدای /t/ یا /d/ ختم شود، -ed به صورت /ɪd/ تلفظ می شود.
۴_ ساختاری که یاد گرفتید را در جمله استفاده کنید!
در این مرحله سعی کنید جملاتی بسازید که درباره خودتان و واقعی باشد. برای مثال، اگر دیروز با دوستتان به رستوران رفتید می توانید چنین جمله ای بسازید:
- I went to a restaurant with my friend yesterday
پیشنهادات طلایی برای یادگیری گرامر!
از یاد گرفتن قواعد و گرامر زبان انگلیسی فقط یک هدف داشته باشید: بتوانید بهتر صحبت کنید و بهتربنویسید! با انجام پیشنهادات طلایی ما می توانید سریع تر به هدف خود برسید!
۱_ آهسته و پیوسته در معرض زبان قرار بگیرید!
گوش کردن به پادکست های انگلیسی، دیدن فیلم های انگلیسی (بدون زیرنویس فارسی!!!) و خواندن کتاب داستان های انگلیسی رو بخش جدایی ناپذیر برنامه روزانتون قرار بدید. روزی ده دقیقه، فقط ده دقیقه رو به این فعالیت ها اختصاص بدید…. بعد یک ماه… یک سال…. شما در معرض ده ها ساختار گرامری قرار گرفتید و به طور ناخودآگاه اون ساختارها تو ذهن شما حک می شوند!
۲_ برای خودتون موقعیت های صحبت کردن و نوشتن خلق کنید!
اگه یه توریست دیدید به جای اینکه از دور با حسرت بهش نگاه کنید، با شجاعت برین جلو و باهاش حرف بزنید! درفضای مجازی، دوستان انگلیسی زبان پیدا کنید و باهاشون چت کنید! حتی اگر کسی رو پیدا نکردید، جلوی آینه بایستید و با خودتان صحبت کنید!
شاید صحبت کردن طولانی تو هرکدوم از این موقعیت ها براتون دشوار باشه اما گفتن حتی یک جمله کوتاه هم می تونه لذت وصف ناپذیری بهتون بده!
۳_ تمرین، تمرین، تمرین!
تمرکز روی هرکاری، باعث تخصص در اون کار میشود. ساختارهای گرامری که یاد می گیرید رو بارها و بارها استفاده کنید تا ملکه ذهن شما بشن
امیدواریم با خواندن این مقاله، ساختارهای گرامری را کاملا کاربردی بیاموزین! اگر سوالی درمورد یادگیری گرامر زبان انگلیسی دارید دربخش کامنت از ما بپرسید. همچنین نظرتون در مورد یادگیری گرامر به این سبک را برای ما بنوسید.
درباره سارا شیرمحمدی
سارا شیرمحمدی کارشناس ارشد آموزش زبان انگلیسی از دانشگاه فردوسی مشهد، مدرس دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر، مدرس آزمون های بین المللی آیلتس و تافل. اینجا زبان انگلیسی رو راحت جذاب و متفاوت یاد میگیری!
نوشته های بیشتر از سارا شیرمحمدی4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام، ممنون از مقاله ی مفیدتون
سلام دوست عزیز، خوشحالم که براتون مفید بوده.