برنامه ریزی برای آیلتس | بهترین برنامه فشرده برای نمره ۶ به بالا
داشتن نظم و برنامهریزی برای موفقیت در هر زمینهای، امری بدیهی است و شرکت در آزمون آیلتس هم از این قاعده، مستثنا نیست. شما برای این که برنامهریزی مناسبی برای آزمون آیلتس داشته باشید اول از همه باید تواناییها خود و زمانی را که میتوانید برای مطالعه بگذارید در نظر بگیرید.
چطور برای آیلتس، برنامهریزی کنیم؟
بهتر است کارهایی را که در ادامه بیان میکنیم انجام دهید تا بتوانید برنامهریزی مناسبی برای آیلتس داشته باشید:
- ببینید که دقیقا در چه سطحی از زبان انگلیسی هستید.
- زمانهایی که میتوانید برای مطالعه در نظر بگیرید را مشخص کنید.
- هدف گذاری کنید.
- با سبک آزمون آیلتس آشنا شوید.
- زمانی را برای هر بخش از آزمون آیلتس، اسپیکینگ، ریدینگ، رایتینگ و لیسنینگ، مشخص نموده و تمرین کنید.
- منابع مورد نیاز برای مطالعه هر بخش را تهیه کنید.
- سعی کنید هر روز، ساعاتی را به مطالعه اختصاص دهید.
- ساعتهایی را برای مطالعه انتخاب کنید که میتوانید در آن زمان، به خوبی تمرکز داشته باشید.
- زمانی را برای تست های آیلتس در نظر بگیرید اما در اوایل کار، یک آزمون کامل را در یک روز انجام ندهید.
- بعد از هر آزمون، نقاط قوت و ضعف شما مشخص میشود بنابراین میتوانید برای قسمتهایی که ضعف دارید، زمان بیشتری اختصاص دهید.
- زمانهایی را برای مرور مطالب در نظر بگیرید.
- زمانهای نزدیک به آزمون را به آزمون آزمایشی و رفع اشکال اختصاص دهید.
مزایای برنامه ریزی برای آیلتس
با برنامهریزی برای آیلتس، مسیر موفقیت را برای خود هموارتر میکنید. فواید برنامه ریزی برای آیلتس شامل موارد زیر است:
- در زمان و انرژی شما صرفهجویی میشود.
- فقط منابعی که لازم باشد مطالعه می کنید و چیزهایی که خواندن آنها ضرورتی ندارد را کنار می گذارید.
- با برنامهریزی برای آیلتس دیگر دچار اضطراب و استرس نخواهید شد.
- انگیزه شما برای تمرین و مطالعه افزایش مییابد.
- برای رسیدن به هدف خود بیشتر تلاش میکنید.
- در کار خود نظم مییابید و از سردرگمی نجات پیدا میکنید.
معایب عدم برنامه ریزی برای آیلتس
اگر از قبل برای برنامه آیلتس فکری نکنید و به آن نظم ندهید، دچار سردرگمی شده و شانس قبولی شما در آزمون آیلتس، به شدت کاهش مییابد. از دیگر معایب برنامه ریزی نکردن برای آیلتس، موارد زیر میباشد:
- بیشتر از آن چیزی که برای نمره مورد نظر خود لازم باشد، انرژی صرف کرده و مطالعه میکنید و این کار باعث میشود که در همان ابتدای راه، خسته شده و از ادامه مطالعه باز بمانید.
- با برنامهریزی نکردن، شما دقیقا نمیدانید چه چیزی را مطالعه کنید، چقدر مطالعه کنید و نمیتوانید مطالعه خود را به سرانجام برسانید.
- به جای تنظیم عادات مطالعه روزانه و کارهای کوچکی که می توانید هر روز انجام دهید تا شما را برای موفقیت آماده کند بیش از حد روی نمره آیلتس و نتیجه نهایی، تمرکز میکنید که شما را از نتیجه دلخواهتان، دور میکند.
- در واقع عدم برنامهریزی برای آیلتس، مانع بزرگی برای قبولی در آیلتس است و با نداشتن برنامه آیلتس مناسب، هزینهای که برای آزمون آیلتس پرداخت کردهاید هم تلف میشود.
اهمیت برنامهریزی برای آیلتس
برنامهریزی برای آیلتس، اهمیت ویژهای دارد چون با برنامهریزی میدانید که دقیقا برای چه نمرهای، چقدر و چگونه مطالعه کنید. اهمیت برنامه ریزی برای آیلتس این است که شما با برنامه ریزی میتوانید به طور منظم و پیوسته، سطح مهارتهایی که در آزمون آیلتس مهم هستند را تقویت کنید.
در واقع با مطالعه منظم، سطح خطاهای شما به شدت کاهش مییابد.
همچنین، اگر در ابتدا برای تمرین بخشهای مختلف آیلتس، وقت زیادی میگذارید با برنامه ریزی به تدریج میتوانید این زمان را کاهش دهید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.
عوامل مهمی که در برنامهریزی برای آیلتس باید در نظر بگیرید عبارتند از:
- میزان زمان تا آزمون
- سطح زبان
- وقت آزاد
مراحل برنامه ریزی برای آزمون آیلتس
۱- بازه زمانی خود تا آزمون را بررسی کنید.
نکته مهم قبل از برنامهریزی برای آیلتس این است که بررسی کنید دقیقا تا زمان آزمون چقدر وقت دارید. این گونه میتوانید برنامه خود را متناسب با فرصت و زمانی که دارید، تنظیم کنید.
۲- با ساختار و فرمت آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال، آشنا شوید.
شما باید اطلاعات دقیقی از آزمونی که تمایل دارید در آن شرکت کنید کسب کنید (آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال). این اطلاعات میتواند شامل موارد زیر باشد:
- ساختار آزمون
- بخشهای تشکیل دهنده آزمون
- زمان و مکان برگزاری آزمون
- تعداد دفعاتی که آزمون در سال برگزار میشود
- هزینه آزمون
برای آشنایی با بخشهای مختلف آزمون آیلتس میتوانید به مقاله چطور نمره بالا در آیلتس بگیریم؟ مراجعه کنید.
۳- نمره مورد نظر خود را تعیین کنید.
نمره هدف شما اهمیت زیادی در برنامه ریزی آیلتس دارد. نمره هدف خود را میتوانید با بررسی نمره مورد پذیرش دانشگاهها تعیین کنید.
۴- مطمئن شوید چه سطحی از زبان انگلیسی دارید.
با مشخص شدن این که در چه سطحی قرار دارید بهتر و بهینهتر میتوانید برنامهریزی کنید.
۵- نقاط قوت و ضعف خود را در هر ۴ مهارت اصلی آیلتس، شناسایی کنید.
اگر بتوانید نقاط قوت و ضعف خود را تشخیص دهید، چند مرحله جلوتر هستید. البته همان اویل، نقاط ضعف شما خود را نشان نمیدهند و بعد از تمرین یا حتی گذراندن یک آزمون آزمایشی آیلتس میتوانید به نقاط ضعف خود پی ببرید.
برای از بین بردن نقاط ضعف خود باید در کلاسهای آموزشی آیلتس شرکت کنید یا کتابهای استاندارد آیلتس را بخوانید. کتابهای کمبریج جزء استانداردترین منابع برای آمادگی در آزمون آیلتس میباشند. این کتابها بر اساس تستهای آزمون آيلتس، طراحی شدهاند. همچنین بعد از این که نقاط قوت خود را شناسایی کردید، سعی کنید آنها را حفظ کنید.
۶- اهداف روزانه، هفتگی و ماهیانه تعیین کنید.
یعنی مشخص کنید چند ساعت در روز را به کدام درس میتوانید اختصاص دهید. به این ترتیب وقتی برنامه روزانه، هفتگی و ماهیانه خود را بر اساس هدف، نیاز، زمان و تواناییهای خود، مشخص کردید، آن را مرحله به مرحله، اجرا کنید.
۷- منابع آیلتس را بررسی و تهیه کنید.
هنگام برنامهریزی برای آیلتس بهتر است در همان ابتدا، بهترین منابع آیلتس را شناسایی و خریداری کنید. منابع اصلی این آزمون، هر ساله توسط موسسات بینالمللی زبان معرفی میشود و پس از بررسی، میتوانید آنها را تهیه کنید.
۸- برنامه خود را به طور پیوسته ادامه دهید.
گاهی پیش میآید که زبانآموزان از برنامه خود عقب میافتند و یک سری مطالعات را سر وقت، انجام نمیدهند. درواقع افرادی که از تمام فرصتها استفاده میکنند و یک روز را هم از دست نمیدهند موفقیت در آیلتس را کسب می کنند. با پایداری داشتن در اجرای درست برنامه آیلتس و ادامه دادن به طور پیوسته، میتوانید به مراتب، نمرات بالاتری هم در آیلتس کسب کنید.
۹- در آزمونهای آزمایشی، ثبتنام کنید.
با شرکت در آزمونهای آیلتسی، به تدریج متوجه میشوید که در کدام بخشهای آزمون توانایی بیشتری دارید. بعد از این که در یک مهارت به تبحر کافی رسیدید میتوانید روی مهارتهای دیگر بیشتر وقت بگذارید ولی این به این معنا نیست که مهارت قبلی را رها کنید بلکه ساعات نسبتا کمتری را به آن اختصاص دهید.
۱۰- از منابع خود خلاصه برداری نموده و در روزهای نزدیک به آزمون آیلتس، آنها را مرور کنید.
مطمئنا بعد از هر بار مطالعه با نکات جدیدی روبهرو میشوید، حتما نکاتی که برای شما مهم است را یادداشت کنید. قبل از هر آزمون آزمایشی نکات را مرور کنید تا در ذهن شما بماند که دقیقا چه کاری انجام دهید و بعد از هر آزمون آزمایشی هم اگر نکات جدیدی یاد میگیرید آنها را یادداشت کنید. مرور خلاصهها و نکات در روزهای نزدیک به آزمون آیلتس هم برای شما به خوبی همه چیز را یادآوری میکند و این گونه با اطمینان خاطر در آزمون شرکت میکنید و در نتیجه، نمره بهتری هم کسب خواهید کرد.
ویژگیهای برنامه آیلتس
یک برنامه مناسب برای آیلتس، باید دارای ویژگیهایی باشد تا باعث موفقیت شما در آزمون آیلتس شود، این ویژگیها عبارتند از:
- برای تمرین هر بخش (لیسنینگ، رایتینگ، اسپیکینگ و ریدینگ) زمان گذاشته شود.
- برای مطالعه هر بخش، منابع مناسب آن در نظر گرفته شود.
- علاوه بر تمرین، زمانی هم برای شرکت در آزمون آزمایشی آیلتس داشته باشد.
- به قسمتهای مشکلتر، وقت بیشتری اختصاص داده شود.
- تکرار در مطالعه وجود داشته باشد.
- برای یک روز بخشهای متنوعی در نظر گرفته شود به طوری که در مدت ۲ روز، تمام بخشهای آیلتس و مهارتها را پوشش دهد.
- در روزهای نهایی و نزدیک به آزمون آیلتس، زمان مخصوص برای جمعبندی نکات مهم داشته باشد.
اشتباهات رایج در برنامهریزی برای آيلتس
برنامه ریزی برای آیلتس به این دلیل انجام میشود که در انرژی و زمان شما صرفهجویی شود با این وجود، گاهی پیش میآید که زبانآموزان به شیوه مناسبی برنامه ریزی نکرده و نتیجه خوبی هم نمیگیرند، در ادامه اشتباهاتی که ممکن است در برنامه ریزی برای آیلتس انجام بگیرد را بررسی میکنیم تا شما با آگاهی از آنها در برنامهریزی برای آیلتس دچار اشتباه نشوید.
عدم تعیین سطح
بسیاری از زبانآموزان بدون این که بدانند در چه سطحی از زبان انگلیسی هستند، شروع به برنامهریزی برای مطالعه آیلتس میکنند در حالی که ممکن است در این میان شما منابعی را در برنامه خود بگنجانید که به دلیل تسلطی که بر آن دارید اصلا نیازی به مطالعه آنها نداشته باشید. در مدرسه انگلیسی سارا، امکان تعیین سطح برای آیلتس وجود دارد.
تمرکز بر یادگیری آیلتس بدون تمرکز بر یادگیری زبان
این که از همان ابتدا سراغ یادگیری آزمون آیلتس بروید و به یادگیری زبان انگلیسی توجهی نداشته باشید بسیار کار اشتباهی است و باعث میشود که مهارتهای زبانی شما آن طور که باید تقویت نشود و در نهایت نمره خوبی هم به دست نمیآورید. هدف آیلتس این است که توانایی شما در زبان انگلیسی سنجیده شود حال اگر شما به دنبال افزایش تواناییهای خود در زبان انگلیسی هستید در مدرسه انگلیسی سارا میتوانید سطح مهارتهای زبان انگلیسی خود را افزایش دهید.
نداشتن سبک آموزشی مناسب در یادگیری آیلتس
روشهای مختلفی برای یادگیری آیلتس وجود دارد که هر یک به سبک خاصی هستند. شما ابتدا باید سبک مناسب خود را پیدا کنید. برای یافتن سبک مناسب خود باید بررسی کنید که آیا میخواهید به صورت خودآموز مطالعه کنید یا در کلاسهای مختلف شرکت کنید.
ناامید شدن در مسیر یادگیری و عدم توجه به برنامهریزی
ممکن است در میانه راه احساس خستگی کنید و یا به دلیل این که نتوانستهاید بخشهایی از برنامهریزی خود را انجام دهید ناامید شوید اما این دلیل نمیشود دیگر ادامه ندهید. برای بخشهایی که عقب ماندهاید، میتوانید یک بخش از روز را در برنامهریزی خود به مطالعه جبرانی اختصاص دهید و اگر احساس خستگی میکنید میتوانید یک روز را برای استراحت در نظر بگیرید تا در روزهای بعد با انرژی بیشتری ادامه دهید.
عدم تعیین منابع مناسب برای یادگیری
نداشتن منبع مناسب برای مطالعه هم یکی دیگر از اشتباهات در برنامهریزی آیلتس است. همان طور که قبلا هم اشاره کردیم، بهتر است که از همان ابتدای برنامهریزی، منابع مطالعاتی خود را مشخص کنید تا برای هر کدام، زمانی را اختصاص داده و به خوبی بر آنها تسلط پیدا کنید.
مشخص نکردن زمان مناسب برای تمرین
این که صرفا مطالعه کنید و تمرینهای آیلتسی را نادیده بگیرید، کار بیهودهای است بعد از مطالعه حتما زمانهایی را هم برای تمرین بخشهای مختلف در نظر بگیرید.
مشخص نکردن زمانهایی برای رفع نقاط ضعف
بعد از هر بار تمرین، نقاط ضعف شما آشکار میشود، حتما آنها را در جایی بنویسید و لیستی از نقاط ضعف خود تهیه کنید و در برنامه آیلتس خود، زمانی را برای رفع آنها در نظر بگیرید. اگر برای رفع نقاط ضعف خود، زمان کافی نگذارید این نقاط ضعف در آزمون آیلتس باعث شکست و عدم موفقیت میشود.
عدم شرکت در آزمونهای آزمایشی
بعضی زبانآموزان فکر میکنند که اگر در آزمونهای آزمایشی آیلتس شرکت نکنند میتوانند در آزمون آیلتس، نمره خوبی کسب کنند در حالی که این تفکر، تفکر اشتباهی است. با شرکت در آزمون آزمایشی، فضای آزمون آیلتس برای شما شبیهسازی میشود و اگر این فضا را تجربه نکنید ممکن است به دلیل این که آزمون آیلتس برای شما تازگی دارد کمی دچار اضطراب و نگرانی شوید. علاوه بر این، اگر در آزمونهای آزمایشی آيلتس، شرکت نکنید تکنیکهای مدیریت زمان را برای هر بخش از آزمون آیلتس امتحان نکرده اید و نمیتوانید آنها را به خوبی سر جلسه اصلی اجرا کنید.
برنامه هفتگی آیلتس
یک برنامه هفتگی ساده برای کارهایی که باید هر روز انجام دهید و باعث تقویت مهارت های انگلیسی و آیلتس می شود ایجاد کنید. برنامه هفتگی آيلتس، ویژگیهای زیر را دارد:
- این برنامه هفتگی باید شامل صرف زمان برای هر بخش از آیلتس (گوش دادن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن) باشد.
- شما باید زمان مساوی برای مطالعه ۱) استراتژیها و تکنیکهای خاص برای آیلتس و ۲) تقویت دانش و توانایی زبان عمومی خود صرف کنید.
- مقدار زمانی که هر روز صرف می کنید به وضعیت شما بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر شما تمام وقت کار می کنید یا دانشجوی تمام وقت هستید، ممکن است فقط بتوانید ۱ یا ۲ ساعت مطالعه داشته باشید.
- بهتر است حداکثر ۴ ساعت در روز را برای آیلتس، وقت بگذارید. دلیل اینکه شما نباید بیش از ۴ ساعت در روز را صرف مطالعه کنید این است که باید به مغز خود زمان بدهید تا چیزهایی را که آموخته است پردازش کند.
برنامه فشرده برای آیلتس
بسیاری از افراد به دلیل کمبود وقت یا تصمیم لحظه آخری برای مطالعه آیلتس، دچار سردرگمی میشوند اما خبر خوب برای این افراد این است که این متقاضیان میتوانند از برنامه فشرده برای آیلتس استفاده کنند. شما می توانید از برنامه فشرده آیلتس در هرسطحی از استارتر تا پیشرفته استفاده کنید. معمولا متقاضیانی که کمتر از ۳ یا ۴ ماه زمان دارند به سراغ برنامه فشرده برای آیلتس میروند. در ادامه بیان میکنیم که چطور برای زمان محدودی که دارید برنامه ریزی فشرده داشته باشید.
زمان آمادگی برای مهارتهای چهارگانه در برنامه فشرده آیلتس
بسته به میزان تسلط داوطلب بر زبان انگلیسی، مدت زمان آمادگی برای آزمون آیلتس، متغیر است. با این حال، در برنامه فشرده آیلتس، مدت زمان آمادگی به طور میانگین بین هشت تا دوازده هفته در نظر گرفته میشود.
زمان آمادگی برای لیسنینگ آیلتس
مدت زمان آمادگی برای لیسنینگ آزمون آیلتس بین یک تا دو هفته است. اگر فکر میکنید باید بیشتر از این زمان، روی لیسنینگ آیلتس وقت بگذارید میتوانید این زمان را افزایش دهید. برای آمادگی بیشتر در این بخش این کار را انجام دهید:
- گوش کردن به پادکستها، اخبار، کتابهای صوتی و … .
- بررسی نمونه سوالات لیسنینگ و حل آنها
زمان آمادگی برای رایتینگ آیلتس
مدت زمان آمادگی برای مهارت رایتینگ آیلتس از یک تا چهار هفته، متغیر است. طبق برنامه فشرده آیلتس، جهت آمادگی برای رایتینگ آیلتس، نوشتن مقالات را تمرین کنید. علاوه بر این، نمونه های رایتنیگ نمره ۹ را بخوانید و از ایده های آن ها استفاده کنید. از این نمونه های میتوانید عبارات و لغات پیشرفته نیز یاد بگیرید.
زمان آمادگی برای ریدینگ آیلتس
در برنامه فشرده آیلتس، معمولا دو هفته برای تمرین مهارت ریدینگ کافی است. در این مدت کارهای زیر توصیه میشود:
- مطالعه مجلات، کتابها، روزنامهها و…
- بررسی نمونه سوالات ریدینگ و حل آنها
زمان آمادگی برای اسپیکینگ آیلتس
در برنامه فشرده آیلتس، یک تا دو هفته برای آمادگی در بخش اسپیکینگ آیلتس، در نظر گرفته میشود.
برای تقویت اسپیکینگ در برنامه فشرده آیلتس کارهای زیر را انجام دهید:
- شخصی را به عنوان پارتنر تمرین اسپیکینگ، انتخاب کنید.
- اشکالات تلفظی خود را رفع کنید.
- اشکالات گرامری خود را کمتر کنید.
- برای آمادگی بیشتر در این بخش در آزمون ماک آیلتس شرکت کنید.
برنامه فشرده ۳ تا ۴ ماهه برای آیلتس
- مهارت های زبان عمومی (گوش دادن، خواندن، نوشتن) را به روشی که در بالا گفتیم تقویت کنید.
- روی واژگان و گرامر هم کار کنید و برای هر بخش از آزمون آیلتس شروع به انجام تستها و آزمونهای تمرینی کوتاه کنید. شما می توانید یکی از این کارها را هر روز یا یک روز در میان، انجام دهید.
- برای تمرین Listening آیلتس، به سوالات بخشهای ۱ یا ۳ لیسنینگ یا بخشهای ۲ و ۴ لیسنینگ، پاسخ دهید. قبل از بررسی پاسخ های خود دو بار به فایل صوتی گوش دهید.
- برای تمرین ریدینگ آیلتس، یک تست را انجام دهید و سپس پاسخ ها را چک کرده و دلایل اشتباهات خود را پیدا کنید. دقت کنید در این مرحله ایرادی ندارد که زمان تست زدن از زمان استاندارد آزمون بیشتر شود. علاوه بر تست های آیلتس، از com بازدید کنید و ارائههای مربوط به موضوعاتی که تست میزنید را جستجو کنید. همچنین، از TheConversationدیدن کنید و مقالات مربوط به موضوع تست های ریدینگ آیلتس را جستجو کنید و دانش خود را در مورد آن موضوع بالا ببرید!
- برای تمرین رایتینگ آیلتس، برای هر دو تسک رایتینگ متن موردنظر را بنویسید. باز هم تکرار می کنیم که در این مرحله ایرادی ندارد که زمان تست زدن از زمان استاندارد آزمون بیشتر شود. ابتدا یک پیشنویس بنویسید و سپس ببینید برای بهبود آن چه کاری میتوانید انجام دهید. پاسخ خود را در مایکروسافت ورد کپی کنید و با استفاده از “ویرایشگر” آن، متن خود را از نظر دستور زبان یا اشتباهات املایی بررسی کنید.
- برای تمرین اسپیکینگ آیلتس، صدای خود را روی گوشی تلفن همراه خود ضبط کنید. پاسخهای خود را تجزیه و تحلیل کنید و آنها را دوباره ضبط کنید تا زمانی که احساس کنید پیشرفت کردهاید. شما می توانید با خواندن سمپل های نمره ۹، فهرستی از واژگان برای استفاده درمورد موضوعات آیلتس تهیه کنید.
برنامه فشرده یک ماهه برای آیلتس
- شروع کنید به انجام تمرین زماندار برای یک بخش از آیلتس (لیسنینگ، اسپیکینگ، ریدینگ یا رایتینگ) و این تمرین را یک روز در میان، انجام دهید.
- مهارتهای عمومی زبان (گوش دادن، خواندن، نوشتن، گرامر و واژگان) را تقویت کنید.
- واژگانی را که قبلا مطالعه کردید، مرور کنید.
برنامه فشرده ۲ هفتهای برای آيلتس
- بدون وقفه، هر ۲ یا ۳ روز شروع کنید به انجام بخشهای ترکیبی زماندار Listening و Reading.
- مهارتهای زبان عمومی (گوش دادن، خواندن، نوشتن، گرامر و واژگان) را تقویت کنید.
- واژگانی را که قبلاً مطالعه کرده اید مرور کنید.
- تست های قبلی را مرور کنید تا اشتباهات گذشته در تست های Listening و Reading برای شما یادآوری شود.
- مقالات و پاسخهای گفتاری و مکالمه را که قبلاً نوشتهاید مرور کنید.
- مقاله های نمونه نمره ۹ را بخوانید و عبارات، کالوکیشن و ارتباط دهنده های سطح پیشرفته آن ها را یاد بگیرید.
برنامه فشرده ۱ هفتهای برای آیلتس
- به طور پیوسته، بخشهای ترکیبی گوش دادن، خواندن، و نوشتن را یک روز در میان انجام دهید.
بهترین برنامه فشرده برای نمره ۶ به بالا
گاهی پیش میآید که افراد، آشنایی چندانی با زبان انگلیسی یا آزمون آیلتس ندارد و فقط ۳ ماه برای مطالعه زمان دارند. در چنین مواقعی با انجام موارد زیر، زبانآموز میتواند نمره ۶ به بالا را طی یک برنامه فشرده آیلتس، کسب کند.
- زبانآموز، ابتدا باید توسط یک مشاور آیلتس، تعیین سطح شود. تعیین سطح باید به صورت کاملا حرفهای و در هر ۴ مهارت انجام شود.
- در چهار هفته اول، با اصول نخستین و پایه زبان انگلیسی آشنا شود. اصول زبان انگلیسی در ماه اول عبارت است از:
- – آموزش لغات پایه در سطح پیش آیلتس
- – آموزش اصول نخستین دستور زبان انگلیسی
- – تعیین بهترین منابع لیسنینگ برای زبانآموز و برنامهریزی دقیق برای انجام آنها
- – آموزش ساختارهای اولیه برای آغاز اسپیکینگ یا مکالمه عمومی
- – تلاش زبانآموز برای شروع به نوشتن درباره پرسشهای ساده رایتینگ
- در ماه دوم، زبانآموز منابع تعیین شده در دوره نخست را به موقع و به طور کامل مطالعه کرده و سراغ منابعی میرود که سطح دشواری آنها بیشتر است.
- ماه سوم، ماه پایانی این دوره و بسیار سرنوشتساز است. ممکن است زبانآموز در این مرحله به علت حجم مطالعه بالا دچار خستگی شده باشد اما در این زمان باید تمرکز بالایی داشته باشد. در این مرحله، کارهای زیر انجام میشود:
- زبانآموز در ماه سوم دشوارترین منابع لیسنینگ، ریدینگ، اسپیکینگ، رایتینگ و واژگان را مطالعه میکند.
- در ماه آخر، زبانآموز تست زدن را آغاز میکند و با قالب کلی آزمون آیلتس و نکات تست زنی آیلتس آشنایی پیدا میکند.
- در این مرحله، زبانآموز میتواند نمره پایانی خود را برآورد کند.
- اگر زبانآموز قوی عمل کند میتواند مطالب بیشتری را یاد بگیرد و اگر کمی ضعف داشته باشد با دریافت مشاوره از یک استاد حرفهای میتواند در زمان باقیمانده، ضعف خود را جبران کند.
مراحل برنامهریزی آیلتس به صورت خودخوان (self-study)
برای برنامهریزی به صورت سلف استادی، چند مرحله وجود دارد که عبارتند از:
۱. تعیین سطح
۲. هدف گذاری
۳. تعیین نقاط قوت و ضعف
۴. جمعآوری منابع برای یادگیری آیلتس
۵. برنامهریزی برای مطالعه آیلتس
۶. شرکت در دورههای آموزشی
۷. شرکت در آزمون ماک آیلتس
واضح است که مواردی مانند تعیین سطح، تعیین نقاط قوت و ضعف و شرکت در دورههای آموزشی را نمیتوان به تنهایی انجام داد و حتما باید از یک مشاور و استاد آیلتس کمک بگیرید و بعد، برنامهریزی کنید.
نمونه برنامه هفتگی برای آیلتس
در این بخش نمونه برنامه هفتگی برای مطالعه آیلتس، تهیه و تنظیم شده است که زمانهای آن فرضی در نظر گرفته شده و شما میتوانید طبق این برنامه عمل کنید یا با توجه به زمان و فرصتی که برای مطالعه دارید زمانهای تعیین شده را تغییر دهید.
شنبه | یکشنبه | دوشنبه | سه شنبه | چهارشنبه | پنج شنبه | جمعه |
---|---|---|---|---|---|---|
۶۰ دقیقه: تمرین ردیدینگ | ۶۰ دقیقه: تمرین زبان عمومی | ۶۰ دقیقه: تمرین ریدینگ | ۶۰ دقیقه: تمرین لیسنینگ | ۶۰ دقیقه: تمرین لیسنینگ و زبان عمومی | شرکت در آزمون ماک آیلتس/ تست زدن در خانه با شرایط امتحان | مطالعه قسمتهای باقی مانده |
۶۰ دقیقه: بررسی سوالات بخش اسپیکینگ | ۶۰ دقیقه: تمرین مکالمه | ۶۰ دقیقه: تمرین و پاسخ به موضوعات اسپیکینگ | ۶۰ دقیقه: بررسی سوالات بخش اسپیکینگ | ۶۰ دقیقه: تمرین بخش اسپیکینگ | رفع خطاها | حل نمونه سوال و تمرین |
۶۰ دقیقه: مطالعه رایتینگ تسک ۱ و پاسخ دادن به تمرینات | ۶۰ دقیقه: مطالعه رایتینگ تسک ۲ و پاسخ دادن به تمرینات | ۶۰ دقیقه: مطالعه رایتینگ تسک ۲ و پاسخ دادن به تمرینات | ۶۰ دقیقه: مطالعه رایتینگ تسک ۱ و پاسخ دادن به تمرینات | ۶۰ دقیقه: رفع خطاهای روز قبل | رفع اشکال و یادداشت نکات | رفع اشکال و مرور نکات |
آیا به دنبال یادگیری آیلتس هستید؟ مدرسه سارا با محصول آموزش آیلتس از مبتدی تا پیشرفته به شما کمک میکند تا به زبان انگلیسی برتری بیابید. در این دوره، مباحث کامل آیلتس از گرامر و واژگان تا مهارتهای چهارگانه گفتاری، شنیداری، خواندن و نوشتن به شما آموزش داده میشود.
با استفاده از روشهای مدرسه سارا، شما با تمرینات عملی و آزمونهای شبیهسازی شده آمادگی کاملی برای آزمون آیلتس خواهید داشت. همچنین، تیم مجرب مدرسه سارا همواره در کنار شماست و به شما راهنمایی میکند تا به تسلط کامل بر آزمون برسید. به ما بپیوندید و رویاهایتان را به واقعیت تبدیل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید