آزمون آیلتس چیست؟
بسیاری از زبان آموزان، آخرین مقصد در مسیر یادگیری زبان انگلیسی را کسب نمره دلخواه در آزمون آیلتس تعیین کردهاند! اما آزمون آیلتس چیست؟ چه بخشهایی دارد؟ برای آمادگی در آزمون آیلتس چه کتاب هایی را مطالعه کنیم؟ و نحوه ثبتنام آزمون آیلتس به جه صورت است؟
این سوالات شاید در ذهن بسیاری از آنهایی که قصد شرکت در آزمون آیلتس را دارند به وجود بیاید. ما در این مقاله از مدرسه انگلیسی سارا سوالات شما پاسخ میدهیم و از جنبههای مختلف این آزمون را مورد بررسی قرار میدهیم. شما با خواندن این مقاله از جستجوی بیشتر راجع به آزمون آیلتس بینیاز میشوید، چون میتوانید پاسخ تمام سوالهایتان (و حتی سوالاتی که هنوز به ذهنتان نرسیده است!!!) را در این مقاله بگیرید.
به صورت خلاصه، آزمون آیلتس چیست؟
آیلتس مخفف سیستم ارزیابی بین المللی می باشد و هدف آن سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبین میباشد. این آزمون به صورت مشترک توسط شورای فرهنگی بریتانیا (British Council)، مرکز آیلتس استرالیا (IDP Australia) و بخش ارزیابی دانشگاه کمبریج انگلستان (Cambridge Assessment English) در بیش از ۲۷۰ مرکز معتبر واقع در ۱۱۰ کشور در سراسر جهان برگزار میشود، این آزمون برای اولین بار، در سال ۱۹۸۹ برگزار شد
آزمون IELTS در واقع، توانایی شما در زبان انگلیسی را با بررسی ۴ مهارت شنیداری (Listening)، خواندن و درک مطلب (Reading)، نوشتاری (Writing) و گفتاری (Speaking) با نمره بین ۱ تا ۹ میسنجد. درصورت کسب نمره مناسب، میتوانید فرصت مهاجرت یا تحصیل در کشورهای متعددی در سراسر جهان را برای خود فراهم کنید!
تفاوت آزمون آیلتس آکادمیک با آیلتس جنرال چیست؟
داوطلبین آیلتس براساس هدف خود یکی از دو نوع آزمون آیلتس آکادمیک یا آیلتس جنرال را انتخاب میکنند. اگر قصد ادامه تحصیل در دانشگاه را دارید باید نمره آیلتس آکادمیک را ارائه دهید. علاوه بر این، اگر قصد ادامه تحصیل ندارید و می خواهید در مشاغل پزشکی مشغول به کار شوید، باید در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنید. برای تحصیل در کالج (معادل دبیرستان در ایران) و یا اشتغال به حرفه های غیرپزشکی مثل مهندسی، صنایع، هنر و … باید آزمون آیلتس جنرال را ثبت نام کنید.
مهارت های شنیداری و گفتاری در دو نوع آزمون آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک کاملا یکسان میباشد، اما در آیلتس جنرال در بخش نوشتاری و خواندن و درک مطلب با محتوای عمومیتر و سادهتری مواجه میشوید. علاوه بر این، نحوه نمره دهی به دو مهارت خواندن و درک مطلب و شنیداری در آیلتس آکادمیک و جنرال متفاوت میباشد. به طور کلی، سطح آزمون آیلتس آکادمیک دشوارتر بوده و متقاضی باید آمادگی بیشتری برای این آزمون کسب کند.
بخشهای مختلف آزمون آیلتس چیست؟
در این آزمون چهار مهارت مختلف زبانی مورد سنجش قرار می گیرد:
بخش شنیداری (لیسنینگ):
در بخش اول، شما به ۴ مکالمه و سخنرانی گوش می دهید و باید به صورت همزمان به ۴۰ سوال پاسخ دهید. این بخش آزمون ۳۰ دقیقه طول می کشد. در پایان شما ۱۰ دقیقه فرصت دارید که جواب ها را به پاسخنامه منتقل کنید.
برای آشنایی بیشتر با این بخش به مقاله صفر تا صد آزمون لیسنینگ آیلتس مراجعه کنید.
بخش خواندن و درک مفاهیم (ریدینگ):
در بخش دوم، شما چند متن انگلیسی میخوانید و به ۴۰ سوال در مدت ۶۰ دقیقه پاسخ می دهید. درآیلتس آکادمیک، ۳ متن در مورد موضوعات علمی و آکادمیک (مثلا تاثیر موسیقی بر حافظه) و در آیلتس جنرال ۶ متن غالبا راجع به موضوعات اجتماعی و روزمره (برای مثال مقاله های روزنامهها و مجلات) می بینید. برخلاف بخش شنیداری، دراین بخش، زمان اضافه برای انتقال جواب ها به پاسخنامه وجود ندارد.
در مقاله صفر تا صد ریدینگ آیلتس می توانید با جزییات کامل این بخش آزمون آشنا شوید.
بخش نوشتاری (رایتینگ):
مهارت های نوشتاری شما در بخش سوم سنجیده می شود. در این بخش، شما باید دو متن بنویسید. این دو متن در آیلتس، Task 1 و Task 2 نامگذاری شده اند. Task 1 حدوداَ ۲۰دقیقه طول می کشد و متنی که می نویسید باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. درTask 1 آیلتس جنرال، شما راجع به موضوعات عمومی و روزمره یک نامه می نویسید. برای مثال، از شما می خواهند که به مدیر یک هتل نامه بنویسید و از مشکلات اتاقی که داشتید شکایت کنید. در Task 1 آیلتس آکادمیک، شما باید اطلاعات یک نمودار یا گراف مثل نمودار مقدار مصرف فست فود در یک کشور خاص را توصیف کنید.
Task 2 بخش نوشتار آزمون ۴۰ دقیقه طول می کشد و شما باید حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسید. این قسمت در آیلتس جنرال و اکادمیک تفاوتی ندارد. در هر مدل، از شما خواسته می شود راجع به موضوعات متعددی از قبیل دلایل افزایش تصادفات جاده ای یا مزایا و معایب زندگی کردن در یک کشور خارجی یک مقاله بنویسید.
بخش گفتاری (اسپیکینگ):
در آزمون کتبی آیلتس، به ترتیب مهارت های شنیداری، خواندن و درک مطلب و نوشتاری سنجیده می شود. مصاحبه آزمون آیلتس که مهارت های گفتاری شما را می سنجد، با انتخاب خود شما، یک یا چند روز قبل یا بعد از آزمون کتبی برگزار می شود.
این بخش ۱۱ تا ۱۴ دقیقه طول می کشد و سوالات متعددی با موضوعات شخصی (مثل خواننده مورد علاقه شما یا کارهایی که در اوقات فراغت انجام می دهید) یا اجتماعی (مانند تغییرات ساختار خانواده در پنجاه سال اخیر) از شما پرسیده می شود.
سیستم نمره دهی در آزمون آیلتس
نمره آیلتس شما بعد از دو هفته اعلام می شود و بین ۰ تا ۹ قرار دارد. در آزمون آیلتس نمره قبولی وجود ندارد و هردانشگاه یا موسسه ای که برای پذیرش اقدام می کنید نمره خاص خود را می طلبد!
کسی که در آزمون ثب نام کرده باشد اما آزمون کتبی یا شفاهی را شرکت نکرده باشد نمره ۰ می گیرد! پس اگر در آزمون حضور داشته باشید و حتی یک سوال را هم نتوانید جواب دهید نمره آیلتس شما ۱ می شود!! در هربخش آزمون به شما نمره ای از ۱ تا ۹ می دهند و میانگین این ۴ نمره، نمره کلی شما را نشان می دهد! در نمره آیلتس، نمره اعشار نیم هم وجود دارد پس احتمال دارد که نمره ۶.۵ هم بگیرید! اگر میانگین چهار نمره شما در چهار مهارت، اعشاری مثل ۶.۱ باشد، نمره کل شما به نزدیک ترین عدد کامل یا اعشار نیم گرد می شود. پس نمره ۶.۱ به ۶ و نمره ۶.۴۰ به ۶.۵ گرد می شوند.
شما یک نمره کلی (overall score) دارید که بین ۱ تا ۹ می باشد و برای هر بخش (لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ، اسپیکینگ) جداگانه نمره دهی میشوید (band score) که این نمره نیز بین ۱ تا ۹ می باشد.
نمره قبولی در آیلتس چقدر است؟
کسب نمره یک در این آزمون به این معناست که داوطلب هیچ توانایی برای استفاده از زبان انگلیسی ندارد. از طرفی، نمره ۹ نشان می دهد داوطلب مهارت کامل در استفاده از زبان انگلیسی را دارد و می تواند روان، دقیق و با فهم کامل هم در گفتار و هم در نوشتار از زبان انگلیسی استفاده کند، و همچنین گفتار و نوشتار انگلیسی را به خوبی درک کند.
برای این آزمون هیچ نمره قبولی وجود ندارد. دانشگاهها، کالجها و موسسات کاری متفاوت، نمره های متفاوتی را شرط پذیرش خود اعلام میکنند. بنابراین، برای آگاهی از نمره مطلوب، از دانشگاه یا محل کار مورد نظرتان استعلام بگیرید. برای مثال دانشگاه آلبرتا در ملزومات خود برای پذیرش دانشجو، نمره کلی ۶.۵ آزمون آیلتس آکادمیک و نمره حداقل ۶ برای هر بخش را تعیین نموده.
یادتان باشد، هر نمرهای که کسب کنید، فقط تا دو سال اعتبار دارد! پس اگر قصد مهاجرت دارید و دو سال از تاریخ آخرین امتحانی که داده اید گذشته، دوباره باید در امتحان شرکت کنید!
آیا شرکت در آزمون آیلتس به صورت آنلاین امکان پذیر است؟
بله! آزمون آیلتس سه فرم کاغذی، کامپیوتری و آنلاین دارد. اما در ایران، این آزمون صرفا به صورت کاغذی و حضوری برگزار می شود و امکان شرکت در دو مدل آزمون کامپیوتری و آنلاین وجود ندارد. به این معنا که شما برای شرکت در آزمون آیلتس (جنرال یا آکادمیک)، پس از ثبت نام و تعیین مکان و تاریخ آزمون، به محل آزمون رفته و به صورت حضوری در آزمون شرکت میکنید.
در مدل آزمون کامپیوتری آیلتس، محتوا و زمانبندی آزمون مشابه با آزمون کاغذی بوده و تنها تفاوت نحوه پاسخ دهی میباشد. برای شرکت در این آزمون، به محل آزمون مراجعه کرده و با کامپیوتر به سوالات آزمون پاسخ میدهید. در آزمون کامپیوتری، پاسخ بخشهای لیسنینگ و ریدینگ را وارد پاسخنامهی ارائه شده در کامپیوتر میکنید و رایتینگ را تایپ میکنید. آزمون اسپیکینک به صورت رو در رو خواهد بود. برای آگاهی بیشتر از نحوه برگزاری این مدل آزمون و مزایا و معایب آن به مقاله معرفی آزمون کامپیوتری آیلتس: شرایط، مزایا و معایب مراجعه کنید.
در مدل آزمون آنلاین آیلتس، یا IELTS Indicator تمامی بخشهای آزمون به صورت آنلاین برگزار می شود. برای آشنایی با این آزمون میتوانید به مقاله آزمون آیلتس آنلاین یا IELTS Indicator چیست؟ مراجعه کنید.
آزمون آیلتس در ایران چگونه برگزار میشود؟
با توجه به افزایش روز افزون متقاضیان ورود به دانشگاههای خارج از کشور و اقدام برای مهاجرت و کار در کشورهای اروپایی و استرالیا، این آزمون در کلان شهرها از جمله تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، کرج و … توسط موسسه های معتبری از جمله ایرسافام، آیلتس تهران، پروشات و … به صورت حضوری برگزار می شود. با مراجعه به سایت سازمان سنجش می توانید به لیست کامل این موسسه ها و لینک های مربوط به آنها دسترسی داشته باشید.
قیمت آزمون آیلتس در ایران؟
قیمت آزمون آیلتس در کشورهای متعدد، بین ۲۲۰ تا ۲۵۰ دلار می باشد. در حال حاضردر ایران، هزینه ثبت نام بالغ بر ۱۰ میلیون تومان میباشد و بر اساس نوسانات قیمت دلار این هزینه افزایش یا کاهش مییابد. با ورود به سایت موسسه مورد نظر و درخواست ثبت نام در آزمون، پس از پر کردن فرمهای لازم، وارد درگاه پرداخت خواهید شد و میتوانید هم به صورت ریالی و هم به صورت دلاری مبلغ آزمون را پرداخت کنید. در نظر داشته باشید، امکان بازگشت پول یا انتقال آن به فرد دیگر وجود ندارد. با توجه به هزینه ی زیاد این آزمون پیشنهاد میشود بدون آمادگی و صرفا برای آشنایی با آزمون و نحوه سوالات در این آزمون شرکت نکنید. در حال حاضر در مدرسه ی انگلیسی سارا دورههای آمادگی آیلتس که شامل برنامه تقویت زبان عمومی و تکنیکهای آیلتسی در بخشهای مختلف آزمون آیلتس هست و همینطور پس از پایان دوره یک ماک تست رایتینگ و اسپیکینگ رایگان نیز برگزار میشود تا آمادگی بیشتری برای آزمون آیلتس کسب کنید و همینطور نسب به سطح خود در آیلتس اطلاع پیدا کنید. برای اطلاع از جزِییات دوره آموزش آنلاین آیلتس وارد صفحه ” آموزش آیلتس از مبتدی تا پیشرفته “ شوید.
منابع مناسب آزمون آیلتس؟
برای شرکت در آزمون آیلتس، شما باید سطح مطلوبی از دانش زبان عمومی را داشته باشید. تسلط به واژگان و گرامر زبان انگلیسی برای کسب نمره مورد نظر در این آزمون اهمیت ویژهای دارد. بنابراین پیش از آنکه اقدام به شرکت در دورههای آمادگی آیلتس کنید، اطمینان حاصل کنید که سطح زبانی شما حداقل intermediate (متوسط) میباشد. داوطلبینی که سطح کمتر از متوسط دارند باید ابتدا برای تقویت زبان عمومی خود برنامهریزی کنند. اگر نمیدانید که از لحاظ زبانی در کدام سطح قرار دارید، میتوانید از تعیین سطح “مدرسه انگلیسی سارا” استفاده کنید و فرم موجود در سایدبار را پر کنید تا جهت تعیین سطح رایگان کارشناسان ما با شما ارتباط بگیرند.
زبان آموزانی که حداقل سطح intermediate (متوسط) دارند، میتوانند برای یادگیری تکنیکهای آیلتسی اقدام کنند. در حال حاضر، هزاران کتاب و منبع برای تقویت مهارت های آیلتسی در بازار موجود میباشد. انتخاب کتاب مناسب، که در کمترین زمان ممکن بتواند یک داوطلب آیلتس را به هدف خود برساند، یکی از چالشهای این داوطلبین است. ما در مقاله منابع آزمون آیلتس، از آموزش تا تست نه تنها بهترین و کاربردیترین منابع آیلتس را معرفی کردهایم، بلکه توضیح دادهایم که به چه ترتیبی این کتابها مطالعه شوند. لینک دانلود رایگان این کتاب ها را نیز در مقاله قرار دادهایم.
همچنین، در مدرسه انگلیسی سارا این فرصت فراهم شده تا زبان آموزان متقاضی شرکت در آزمون آیلتس در جهت ارتقای سطح زبان عمومی خود و نیز آمادگی برای آزمون در دوره های زبان عمومی و دوره های تخصصی آزمون آیلتس این موسسه شرکت کنند.
آیا میتوانم در آزمون آیلتس موفق شوم؟
بله قطعا! آزمون آیلتس، آزمون مهارتهاست. خیلیها تصور میکنند که گرفتن نمره بالای آیلتس، نیاز به مهارتهای پیچیدهای دارد؛ اما در حقیقت، راز طلایی موفقیت در آزمون آیلتس در این جمله خلاصه می شود: “زبان عمومی قوی داشته باشید!”. پس از تقویت زبان عمومی، با بکار بردن تکنیکهای ساده و کلیدی در مورد نحوه پاسخگویی به سوالات، قطعا میتوانید نمره خود را افزایش دهید.
هرچه در مورد سوالات آیلتس، معیارهای نمره دهی و نحوه اجتناب از اشتباه بیشتر بدانید، عملکرد بهتری در آزمون خواهید داشت. به خاطر داشته باشید که اگر سطح زبان عمومیتان پایین باشد، این تکنیکها کاربرد چندانی نخواهد داشت. بنابراین زبان خود را از پایه تقویت کنید و انتظارات معقول و واقعی داشته باشید. برای آشنایی با تکنیک های موفقیت در هر بخش از آزمون پیشنهاد میکنیم، مقاله موفقیت در آزمون آیلتس را مطالعه کنید.
شما می توانید از کارشناسان “مدرسه انگلیسی سارا” برای پیدا کردن مسیر مناسبی که شما را به موفقیت در آزمون برساند راهنمایی بگیرید.
در این مقاله، با جنبه های مختلفی از آزمون آیلتس، مهارت های مورد سنجش تا سیستم نمره دهی، آشنا شدید. سوالات خود را در بخش کامنت از ما بپرسید. اگر تاکنون در این آزمون شرکت کرده اید از تجربیات خود برای ما بنویسید.
درباره سارا شیرمحمدی
سارا شیرمحمدی کارشناس ارشد آموزش زبان انگلیسی از دانشگاه فردوسی مشهد، مدرس دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر، مدرس آزمون های بین المللی آیلتس و تافل. اینجا زبان انگلیسی رو راحت جذاب و متفاوت یاد میگیری!
نوشته های بیشتر از سارا شیرمحمدی7 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام، سایت بسیار پرمحتوا و کاملی دارید. ممنونم
ممنون از نظرتون درخصوص مقاله آیلتس. امیدوارم مقاله آیلتس براتون مفید بوده باشه.