صفر تا صد آزمون رایتینگ آیلتس
دومین بخش آزمون آیلتس، بخش ریدینگ می باشد. ریدینگ، به معنای “خواندن متن” و “درک مطلب” آن می باشد. در این بخش از آزمون شما باید متونی را بخوانید و به سوالات ارائه شده پاسخ دهید. داشتن “مهارت خواندن و درک مطلب” و “مدیریت زمان” در این بخش از آزمون بسیار اهمیت دارد.
فرآیند آزمون ریدینگ
پس از اتمام بخش لیسنینگ، شما ظرف مدت ۶۰ دقیقه به ۴۰ سوال ریدینگ پاسخ خواهید داد. برای پاسخگویی به سوالات باید از مداد نرم مشکی استفاده کنید. شما زمان اضافی برای انتقال پاسخ ها به پاسخنامه ندارید. بنابراین، هنگام پاسخگویی به سوالات همان جا پاسخ تان را وارد پاسخنامه کنید. برای آشنایی با پاسخنامه، می توانید نمونه برگه پاسخنامه ریدینگ را از اینجا دانلود کنید.
ریدینگ آزمون جنرال و آکادمیک آیلتس
همانطور که در مقاله “آیلتس چیست” اشاره شد، آزمون آیلتس به دو صورت جنرال و آکادمیک برگزار می شود. در بخش ریدینگ، ماهیت این دو آزمون مشابه هم می باشند؛ به عبارتی، در هر دو آزمون باید به سوالات در مورد متون ارائه شده پاسخ دهید. تفاوت در نوع و تعداد متون، درجه سختی سوالات و نحوه نمره دهی می باشد.
- ریدینگ آیلتس جنرال، دارای سه بخش می باشد (به عبارتی ۶ متن) : بخش اول شامل یک یا دو متن کوتاه؛ بخش دوم شامل دو بخش مرتبط به هم؛ بخش سوم هم یک متن طولانی. آیلتس آکادمیک، دارای سه متن جداگانه می باشد.
- نوع متون در ماژول جنرال، متون عمومی و در رابطه با زندگی روزمره، کار و مسائل مرتبط با آنها می باشد از جمله توصیف یک شغل. اما در ماژول آکادمیک، شما متون علمی، توصیفی یا تحلیلی می خوانید. برای مثال موضوعاتی مانند آلودگی هوا، وقایع تاریخی، فرآیند تولید یک محصول و غیره. البته، نگران نباشید؛ متون انتخاب شده، برگرفته از مجله، ژورنال، کتاب و روزنامه می باشد و این متون برای افراد غیرمتخصص نوشته شده اند.
- در بخش ریدینگ در ماژول های آکادمیک و جنرال، شاید تفاوت عمده مربوط به نحوه نمره دهی به سوالات باشد. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.
انواع سوالات آزمون ریدینگ آیلتس
در آزمون ریدینگ آیلتس، سوالات در شش دسته کلی قرار می گیرند. هر کدام از این سوالات، نحوه پاسخگویی مشخصی دارند که به طور جداگانه به هر کدام از آنها در یک مقاله می پردازیم.
۱- سوالات True/ False/ Not Given (برای یادگیری تکنیک های پاسخگویی به این سوالات به مقاله سوالات True/ False/ Not Given ریدینگ مراجعه کنید.
۲- سوالات جور کردنی: Matching Questions (به مقاله سوالات Matching ( جور کردنی ) ریدینگ مراجعه کنید.)
۳- سوالات چندگزینه ای: Multiple Choice Questions (مقاله سوالات Multiple Choice Questions ( چند گزینه ای ) ریدینگ را بخوانید.)
۴- سوالات جای خالی: Gap Filling Questions (به مقاله سوالات Gap Filling Questions ریدینگ مراجعه کنید.)
۵- سوالات مکان یابی اطلاعات در پاراگراف ها: Locating Information in Paragraph Questions (پیشنهاد ما برای شما: مقاله سوالات Locating Information in Paragraph ریدینگ)
۶- سوالات جور کردن عنوان برای پاراگراف: Matching Heading Questions (مقاله سوالات Matching Heading Questions (مکان یابی اطلاعات در پاراگراف) ریدینگ می تواند به شما در این زمینه اطلاعات بسیار مهمی بدهد.)
مهارت های لازم برای پاسخ دهی به سوالات ریدینگ
هدف از آزمون ریدینگ آیلتس، سنجش میزان “درک مطلب” شما در کمترین زمان ممکن می باشد. در این آزمون، شما ۶۰ دقیقه زمان دارید که متون آزمون را بخوانید و به ۴۰ سوال پاسخ دهید. در نتیجه، مهارت های مختلفی مورد نیاز خواهد بود تا بتوانید در این آزمون عملکرد مطلوبی داشته باشید.
مدیریت زمان
یکی از مهمترین مهارت های لازم برای پاسخگویی به سوالات ریدینگ، مدیریت زمان خواهد.در آزمون آکادمیک، “سه متن” خواهید داشت. گاهی عنوان می شود برای هر متن ۲۰ دقیقه زمان بگذارید. اما با توجه به اینکه سطح دشواری سوالات متفاوت خواهد بود، توصیه می شود زمان خود را به این صورت تقسیم بندی کنید: برای بخش اول ریدینگ ۱۸ دقیقه؛ برای بخش دوم ۲۰ دقیقه؛ و برای بخش سوم که متن دشوارتری دارد، ۲۲دقیقه.
مهارت های درک مطلب
شما باید بتوانید در کمترین زمان ممکن بیشترین میزان درک مطلب را از خواندن متن داشته باشید. بنابراین، لازم است به مهارت های ریدینگ آشنا بوده و آنها را در آزمون بکار ببرید. در آزمون آیلتس، هدف “خواندن دقیق متن یا به عبارتی close reading” نخواهد بود. هدف “درک مطلب” می باشد. برخی کلمات در متن وجود دارند که معنی آنها را نمی دانید. این موضوع نباید باعث نگرانی شما شود. معمولا دانستن معنی این کلمات در پاسخ دهی شما به سوالات نقشی نخواهند داشت! آنها شیرهای خفته ای هستند که باید به آرامی از کنارشان بگذرید!
مهترین تکنیک هایی که شما می توانید در پاسخگویی به سوالات ریدینگ از آنها استفاده کنید عبارتند از:
- مرور اجمالی یا Skimming
- خواندن متن برای یافتن اطلاعات خاص یا مهارت Scanning.
مرور اجمالی یا Skimming
هر کدام از انواع سوالات ریدینگ روش خاصی برای پاسخگویی دارند که در مقالات جداگانه ای به این موضوع پرداخته می شود. اما به طور کل، وقتی با متن روبرو می شوید، ابتدا عنوان آن و نصف پاراگراف اول را بخوانید. با این کار ایده کلی متن را به دست می آورید و این همان مهارت مرور اجمالی یا Skimming می باشد.
خواندن متن برای یافتن اطلاعات خاص یا مهارت Scanning.
بعد از اینکه با موضوع کلی متن آشنا شدین، سوال ها را تک به تک بخوانید، کلمه کلیدی آن را خط بکشید و در متن به دنبال این کلمه بگردید. این مهارت، Scanning نام دارد.
نمره دهی آزمون ریدینگ آیلتس
براساس تعداد جواب های صحیح در پاسخنامه، نمره شما در آزمون ریدینگ آیلتس تعیین می شود. این بخش از آزمون آیلتس نیز در بازه ۱ تا ۹ نمره دهی می شود.
با توجه به اینکه نمره دهی آزمون جنرال و آزمون آکادمیک با هم تفاوت دارد، در دو جدول جداگانه نمره دهی را ملاحظه خواهید کرد.
آزمون ریدینگ دارای ۴۰ سوال است و اگر شما به همه این سوالات پاسخ صحیح بدهید، نمره ۹ خواهید گرفت. حال اگر در آیلتس جنرال، داوطلب از ۴۰ سوال ۳۱-۳۰ تا را صحیح جواب دهد، نمره ۶ از این بخش خواهد گرفت؛ اما در آیلتس آکادمیک با داشتن تعداد ۲۶-۲۳ پاسخ صحیح از ۴۰ سوال، داوطلب به نمره ۶ خواهد رسید. برای بررسی دقیق تر این موضوع می توانید جدول نمره دهی را ملاحظه کنید.
نکات مهمی که باید در آزمون ریدینگ آیلتس رعایت کنید:
- شما در مجموع ۶۰ دقیقه زمان دارید تا به ۴۰ سوال بخش ریدینگ پاسخ دهید و پاسخ ها را وارد پاسخنامه کنید .دقت کنید که زمان اضافی برای انتقال پاسخ ها به پاسخنامه نخواهید داشت. پس بلافاصله پاسخ را در برگه پاسخنامه وارد کنید.
- در این بخش (و بخش شنیداری) حتما بایستی از مداد استفاده کنید و پاک کن همراه داشته باشید.
- با خیال راحت می توانید از برگه سوالات استفاده کنید! شما می توانید روی این برگه محل پاسخ را علامت بزنید و اگر لازم شد چیزی یادداشت کنید. نمره دهی روی برگه پاسخنامه صورت می گیرد.
- در بخش ریدینگ آیلتس، هر سوال ۱ نمره دارد و در این آزمون نمره منفی محاسبه نمی شود. پس به همه سوالات جواب داده و شانس خودتان را امتحان کنید.
- باور داشته باشید، در صورتی که به مهارت های ریدینگ مسلط باشید، با تکرار، تمرین و تحلیل اشتباهاتتان به راحتی می توانید به نمره مورد نظر خود از بخش ریدینگ برسید.
عوامل موثر در افزایش سرعت خواندن متن و کسب نمره ۷ به بالا در ریدینگ آیلتس
- سوالات را قبل از خواندن متن بخوانید! اگر ابتدا متن را بخوانید و سپس به سوالات مراجعه کنید، مجبور خواهید شد دوباره متن را بخوانید.
- در دام لغات ناآشنای متن نیفتید! اگرچه آزمون ریدینگ آیلتس به نوعی آزمون لغات تلقی می شود و هرچه کلمات و عبارات بیشتری بدانید راحت تر به سوالات پاسخ می دهید ، اما لزومی ندارد کل متن را بفهمید تا به سوالات پاسخ دهید. فهم کامل تک تک کلمات و جملات، فکر کردن به مفهوم و جزئیات و همچنین زمزمه کردن کلمات و جملات هنگام آزمون، منجر به پاسخگویی بهتر نمی شود. با این کار صرفا زمان از دست خواهید داد. پس اگر با برخی کلمات ناآشنا مواجه شدید، از آنها بگذرید.
- درصورتی که دانستن معنی آن لغت برای پاسخگویی به سوال لازم بود، سعی کنید معنی آن را از روی جمله حدس بزنید. گاهی وقت ها کلمه مورد نظر ریشه ای دارد که می توانید از آن برای درک معنی آن استفاده کنید.
- قبل از اینکه آزمون آیلتس بدهید حداقل روی ۳۰ متن تمرین کنید!پیشنهاد می شود در ابتدای تمرین، خودتان را محدود به ۶۰ دقیقه نکنید. ابتدا روی یادگیری تکنیک ها تمرکز کنید و پس از کسب مهارت و اعتماد به نفس کافی، حداکثر زمان پاسخ دهی به آزمون آزمایشی را به ۶۰ دقیقه برسانید. از مجموعه کتاب های Cambridge IELTS استفاده کنید که نمونه های حقیقی آزمون آیلتس را دارند. برای دانلود این مجموعه روی لینک زیر کلیک کنید.
- در آزمون های آزمایشی (ماک) مراکز معتبر شرکت کنید و مهارت های خواندن و درک مطلب خود را بسنجید.
در مدرسه انگلیسی سارا، می توانید در “دوره آموزش آیلتس از مبتدی تا پیشرفته” شرکت کنید و تمام تکنیک های کسب نمره ۷ به بالا را به صورت عملی روی تست های واقعی آیلتس بیاموزید. برای استفاده از مشاوره رایگان راجع به این کارگاه، فرم مشاوره زیر را پر نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
دیدگاهتان را بنویسید