بخش اول اسپیکینگ آیلتس- IELTS Speaking Part One
در بخش اول از آزمون اسپیکینگ آیلتس IELTS Speaking part 1 یک مکالمه میان شما و ممتحن برقرار میشود. در مقاله پیش رو تمامی موارد مربوط به بخش اول اسپیکینگ که شامل ساختار، زمانبندی و به کارگیری مهارتها برای کسب نمره بالاتر است میپردازیم.
در مقاله صفر تا صد اسپیکینگ، با کلیت آزمون اسپیکینگ آیلتس آشنا شدید. در آن مقاله، و همینطور در مقاله هایی جداگانه، به چهار معیار ارزیابی اسپیکینگ اشاره شد: روانی و انسجام، دامنه لغات، گرامر صحیح و متنوع و تلفظ. داشتن مهارت در هرکدام از این معیارها باعث افزایش نمره شما خواهد شد.
مدت زمان و نوع سوالات بخش اول اسپیکینگ آیلتس
این بخش ساده ترین بخش آزمون می باشد و حدودا بین ۴ تا ۵ دقیقه طول می کشد و در مورد سه موضوع اصلی در این بخش از شما سوالاتی پرسیده میشود. تعداد سوالات معمولا بین ۱۱ تا ۱۳ مورد و درباره خودتان، وضعیت اشتغال یا تحصیل، خانواده و سرگرمیهایتان و موضوعات دیگری چون غذا، رنگ، استفاده از اینترنت و غیره خواهند بود.
برای مثال:
- Has your hometown changed much since you were a child?
- What do you enjoy most about your job?
- What type of activities do you like to do in your free time?
- What kind of problems can people have with their neighbors in a big city?
- Which do you prefer: reading newspapers or magazines?
- Do you think people do enough sport these days?
- Do you think that electronic books are better than real books?
بخش اول آزمون اسپیکینگ چطور آغاز می شود؟
سوالات اولیه در مورد اطلاعات شناسایی تان خواهد بود. برای مثال ممتحن از شما می پرسد:
What can I call you?
پاسخ تک کلمه ای نمره بالایی برای شما به دنبال نخواهد داشت. در این بخش باید جواب سوالات را حداقل با یک یا دو جمله بیان کنید. برای مثال:
“I’ve had many nicknames, but I’d prefer to be called Mary”
دومین سوال، احتمالا در مورد محل تولدتان باشد.
Where are you from?
در پاسخ به این سوال نیز می توانید از جمله ای استفاده کنید که در آن جزییات بیشتری در مورد محل تولد یا محل زندگی تان ارائه می شود. برای مثال:
“Technically, I’m from Tehran, but I live in Bandar Abbas.”
در ادامه، ممتحن از شما می خواهد مدارک شناسایی تان را ارائه دهید.
Would you please show me your identification?
در جواب به این سوال نیز سکوت نکنید و با یک یا دو جمله کارت شناسایی خود را ارائه دهید. به این پاسخ توجه کنید:
“No problem. Let me grab my passport, or would you prefer another identification?”
در پاسخ به سوالات بخش اول چه نکاتی را باید در نظر بگیرید؟
-
ارائه پاسخ کلی و بیان جزئیات
اولین نکته در پاسخ دهی به سوالات در این بخش، ارائه پاسخ کلی و ارائه جزئیات در ادامه می باشد. به عبارت دیگر، به طور مستقیم سوال را پاسخ داده و بعد دلیل آن یا چگونگی آن را توضیح دهید.
به این سوال و پاسخ آن توجه کنید:
Examiner: What do you dislike about your job?
Test taker: The element that causes me the most frustration is the working hours. Take last Tuesday for example, where my boss insisted that the entire team extend the work day until 6:00 p.m., which caused me to miss my son’s piano recital.
-
بیان پاسخ سوال با ارائه دو تا سه جمله
برای پاسخ دهی به سوال، دو تا سه جمله به کار برید. خیلی طولانی یا خیلی کوتاه صحبت نکنید. به کار بردن جمله های مرکب-پیچیده به بالا بردن نمره شما بسیار کمک می کند. برای یادگیری نحوه به کارگیری جمله های مرکب-پیچیده به مقاله ساختار گرامری در اسپیکینگ آیلتس مراجعه کنید.
در پاسخ به سوال، سعی کنید از موضوع خارج نشوید و در نهایت با اعتماد به نفس جمله خود را تمام کنید.
-
روانی کلام
مهمترین مهارت در بخش یک آزمون اسپیکینگ، روانی کلام می باشد. شما باید این توانایی را داشته باشید که ایده ها را بدون صرف زمان زیاد برای فکر کردن بیان کنید. مراقب باشید کلمات را تکرار نکنید، تُن صدای تان به میزان لازم بالا باشد، مکث در گفتار نداشته باشید و تلاش کنید سرعت گفتارتان نه خیلی کند و نه خیلی تند باشد.
-
استفاده از مهارت پارافریز کردن و به کارگیری کلمات مترادف
در پاسخ به سوالات، همیشه به یاد داشته باشید که کلمات به کار رفته در سوال را در پاسخ خود تکرار نکنید. از مترادف های کلمات استفاده کنید. همچنین می توانید در پاسخ تان، جمله سوال را پارافریز کنید و به کار برید. پارافریز کردن یعنی از عبارات مشابه استفاده کنید. به این مثال توجه کنید:
Examiner: Do you work or are you a student?
Test taker: I used to be employed, but now I’m learning the fine art of architecture.
در مقاله دامنه لغات اسپیکینگ آیلتس، نحوه پارافریز کردن را بررسی کرده ایم. با مراجعه به این مقاله می توانید روش های پارافریز کردن را به خوبی بیاموزید.
به یاد داشته باشید برای بالاتر بردن نمره:
- جملات را با بیانی روان ارائه دهید؛
- جملات تان بدون غلط گرامری و تلفظ باشد؛
- از نشانگرهای گفتمانی یا ربط دهنده های جمله استفاده کنید؛ در مقاله روانی و انسجام به این مورد پرداخته ایم.
- جملات از قبل حفظ شده در گفتارتان به کار نبرید؛
- از لغات مرتبط به موضوع در پاسخ خود استفاده کنید.
ویدیویی که در ادامه می بینید، مربوط به نمره ۸ اسپیکینگ ایلتس می باشد.
توجه کنید که فرآیند آزمون در بخش اول به چه صورت انجام می شود. نحوه پاسخگویی فرد را نیز بررسی کنید. به نظر شما راهکارهایی که موجب شده این فرد نمره ۸ کسب کند، چه مواردی را شامل می شود؟
در بخش اول آزمون اسپیکینگ از چه کارهایی باید اجتناب کرد؟
- استفاده از جمله هایی کلیشه ای همچون “That’s an interesting question!” یا “It’s my personal opinion that …..” برای شروع پاسخ به هیچ عنوان توصیه نمی شود. ممتحن آیلتس این جملات حفظی را به راحتی تشخیص می دهد و به خاطر آن نمره بالاتر از ۵.۵ به شما نمی دهد!
- هرچند گرامر صحیح بسیار مهم می باشد، اما کمال گرا نباشید. وقتی شروع به صحبت می کنید، روانی کلام، انسجام و تلفظ تان را مورد نظر قرار دهید. اگر به دنبال تصحیح غلط های گرامری تان باشید روانی و انسجام گفتارتان تحت تأثیر قرار می گیرد و نمره مطلوب را کسب نمی کنید.
می توانید نکات لازم در زمینه تلفظ را در مقاله اهمیت تلفظ اسپیکینگ آیلتس پیگیری کنید.
در این مقاله، بخش اول آزمون اسپیکینگ آیلتس را بررسی کردیم. به موضوع مدت زمان آزمون و سوالات آن پرداختیم. همچنین اشاره شد هنگام پاسخگویی به سوالات بخش اول چه نکاتی را مورد توجه قرار دهید و از چه مواردی اجتناب کنید.
از این مقاله چه نکته جدیدی یاد گرفتید؟ در کامنت برای ما بنویسید. نوشتن این نکته باعث می شود همیشه در ذهن شما باقی بماند!
مطالب بیشتر:
15 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
توی کلیپ از جمله کلیشه ای استفاده کرد، ولی در ادامه مقاله متوجه شدم که این کار اشتباهی هست،
همچنین یاد گرفتم که پاسخ کوتاه ندهم
خیلی عالی بود.من فکر میکنم دونستن این تکنیک ها و استفاده کردن این نکات بیان شده در آیلتس میتونه خیلی روی نمره امون تاثیر مثبت بذاره.👍
راهش تکرار و تمرین…
سلام اکرم عزیز خوشحالم که بخش اول مقاله ی اسپیکینگ آیلتس براتون مفید بوده.
خیلی خوب بود. خصوصا بحث عدم استفاده از جملات کلیشه ای
I think having a speaking partner is really helpful for the part 1.
اين كه زماني كه مدارك شناسايي رو نشون ميديم بهتره سكوت نكنيم ،براي من جديد بود چون توي نمونه هايي هم كه ديده بودم معمولا افراد فقط مدارك رو نشون ميدن و هيچ صحبتي نميكنن.
استفاده نکردن از جملات کلیشه ای نکته خیلی مهمی هست که باید بهش توجه کرد.
از گرامر سوال ممتحن تبعیت کرده و گرامر را در پاسخ استفاده کنیم اما از کلماتی که در سوال امده عینا استفاده نکنیم و تا حد ممکن از تکنیک پارافریز کردن استفاده کنیم
قرار دادن نمونه های واقعی از آزمون به میزان دریافت و درک خواننده از مطلب کمک زیادی می کند.
ممنون از مطالب مفید و آموزنده تون. خیلی نکات جالب توجهی داشت. عدم استفاده از کلمات کلیشه ای برام جالب بود و مخصوصا تکنیک پارافریز کردن که نیازمند دامنه لغات بالا هست.
خواهش میکنم. امیدوارم مقاله ی اسپیکینگ آیلتس براتون مفید بوده باشه و از این نکات در بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس استفاده کنید.
سخت ترین بخش امتحان اسپیکینگ نداشتن self correction و منسجم صحبت کردنه
۱،ارائه پاسخ کلی و ارائه جزئیات در ادامه
۲،با دو تا سه جمله به سوالات پاسخ دهید(خیلی کوتاه یا خیلی بلند نباشند)،از جملات مرکب و پیچیده استفاده کنید ،از موضوع خارج نشین و با اعتماد به نفس جمله را تمام کردن.
۳،روانی کلام یعنی ایده ها را بدون صرف زمان زیاد برای فکر کردن بیان کنید؛کلمات را تکرار نکنید،تن صدا مناسب باشد ،در گفتار مکث نداشته باشید.
۴،به کارگيري کلمات مترادف یا پارافریز کردن
۵،از جملات کلیشه ایی و حفظی استفاده نکنید .
۴،
بسیارعالی. به نکات مهمی در اسپیکینگ آیلتس اشاره کردید.
۱،ارائه پاسخ کلی و ارائه جزئیات در ادامه
۲،با دو تا سه جمله به سوالات پاسخ دهید(خیلی کوتاه یا خیلی بلند نباشند)،از جملات مرکب و پیچیده استفاده کنید ،از موضوع خارج نشین و با اعتماد به نفس جمله را تمام کردن.
۳،روانی کلام یعنی ایده ها را بدون صرف زمان زیاد برای فکر کردن بیان کنید؛کلمات را تکرار نکنید،تن صدا مناسب باشد ،در گفتار مکث نداشته باشید.
۴،به کارگيري کلمات مترادف یا پارافریز کردن
۵،از جملات کلیشه ایی و حفظی استفاده نکنید .
۴،