صفر تا صد آزمون لیسنینگ آیلتس
اولین بخش آزمون آیلتس، بخش لیسنینگ است. در واقع شما پس از ورود به محل برگزاری آزمون آیلتس با این بخش روبرو میشوید. بعد از این که کارت شناسایی شما را چک کردند وارد سالن می شوید و روی صندلی مربوط به خود می شوید. پس از اینکه همه داوطلبین در جای خود قرار گرفتند و سکوت کامل بر سالن حکم فرما شد، بخش اول آزمون آغاز می شود: بخش لیسنینگ آیلتس، جایی که مهارت های شنیدن و درک مطلب شما مورد سنجش قرار می گیرد.
داوطلبین برای گوش کردن به فایل صوتی، از هدفون استفاده می کنند و طی مدت زمان ۴۰ دقیقه به ۴۰ سوال پاسخ می دهند. ۳۰ دقیقه زمان پخش فایل های صوتی آزمون خواهد بود و مدت زمان وارد کردن جواب به برگه پاسخنامه ۱۰ دقیقه می باشد.
این آزمون برای ماژول جنرال و آکادمیک یکسان بوده و نمره دهی نیز در دو ماژول تفاوتی با هم ندارند.
نحوه محاسبه نمره در آزمون لیسنینگ آیلتس
برای محاسبه نمره این بخش، تعداد جواب های صحیح شمارش می شود. در جدول زیر، می توانید نمره کسب شده برای تعداد مختلف جواب های صحیح را مشاهده کنید. خوشبختانه، این آزمون نمره منفی ندارد.
آزمون لیسنینگ جنرال آکادمیک |
تعدادپاسخ های صحیح | نمره |
۴۰_۳۹ | ۹ |
۳۸_۳۷ | ۸/۵ |
۳۶_۳۵ | ۸ |
۳۴_۳۲ | ۷/۵ |
۳۱_۳۰ | ۷ |
۲۹_۲۶ | ۶/۵ |
۲۵_۲۳ | ۶ |
۲۲_۱۸ | ۵/۵ |
۱۷_۱۶ | ۵ |
۱۵_۱۳ | ۴/۵ |
۱۲_۱۱ | ۴ |
بخشهای مختلف آزمون لیسنینگ آیلتس
چهار بخش در آزمون لیسنینگ وجود دارد که هر بخش شامل ۱۰ سوال می باشد:
- بخش اول: مکالمه بین دو نفر با موضوعات اجتماعی؛ مثلا یک نفر با آژانس هواپیمایی تماس می گیرد و بلیط رزرو می کند.
- بخش دوم: سخنرانی توسط یک نفر با موضوعات اجتماعی؛ برای مثال یک کارشناس شهرداری راجع به طرح کنترل ترافیک صحبت می کند.
- بخش سوم: مکالمه بین چند نفر (۲ تا ۴ نفر) با موضوعات آموزشی و در سطح آکادمیک؛ مانند مکالمه سه دانشجو راجع به یک پروژه تحقیقاتی.
- بخش چهارم: سخنرانی یک نفر با موضوعات آکادمیک؛ مثلا یک زیست شناس راجع به یک گونه جانوری توضیحاتی ارائه می دهد.
انواع سوالات در آزمون لیسنینگ
آزمون لیسنینگ معمولا با سه نوع کلی از سوالات روبرو هستیم:
- در برخی سوالات از شما خواسته می شود جاهای خالی را با تعداد کلمات مشخص پر کنید که با عنوان سوالات Gap Filling شناخته می شوند.
- در نوع دیگری از سوالات، با سه یا چهار گزینه مواجه می شوید که باید یکی از آنها را انتخاب کنید. این نوع سوالات همان سوالات Multiple Choice می باشند.
- سوالات Matching، به سوالاتی گفته می شود که داوطلب باید یک سری آیتم های مرتبط با هم را جور کند.
برای حل سوالات در وهله اول باید بتوانید به طور فعال گوش دهید. توانایی گوش دادن فعال را می توان تمرکز کامل، درک موضوع و به خاطر سپردن آنچه که بیان شده، تعریف کرد. علاوه بر این، تسلط بر مهارت های حل انواع سوال به شما کمک خواهد کرد تا نتیجه مطلوب را کسب کنید.
آنچه که باید در مورد لیسنینگ به خاطر بسپارید
- آزمون آیلتس یک آزمون بین المللی بوده و این امکان وجود دارد که با انواع مختلف لهجه ها در این بخش مواجه شوید؛
- فایل صوتی فقط یک بار پخش می شود. بنابراین آمادگی کامل کسب کرده و تمرکز داشته باشید؛
- در فایل صوتی، جواب سوالات آزمون به ترتیب سوالات آورده می شوند؛
- قبل از پخش فایل صوتی، زمان مشخصی برای خواندن سوالات به شما داده می شود؛ از این زمان برای خط کشیدن کلمات کلیدی استفاده کنید. دقت کنید کلمات کلیدی سوال معمولا در فایل صوتی عینا تکرار نمی شوند و با معادل های معنایی جایگزین می شوند.
- به دستورات ارائه شده در ابتدای پخش فایل صوتی و نیز تعداد کلمات خواسته شده برای پاسخگویی توجه کنید؛ اگر صورت سوال از شما می خواهد جاهای خالی را با دو کلمه پر کنید اما جواب شما سه کلمه باشد، جواب شما کلا اشتباه درنظر گرفته می شود.
- املا و گرامر دارای اهمیت زیادی می باشد. اگر دیکته کلمه ای را اشتباه بنویسید، نمره به شما تعلق نمی گیرد؛ برای مثال اگر واژه attention را به صورت atention در پاسخنامه وارد کنید، یا پاسخ سوال واژه schools باشد و شما واژه school را وارد کنید (بدون –s جمع)، این پاسخ ها نادرست خواهد بود.
- استفاده از حروف بزرگ یا کوچک، تفاوتی در نمره دهی ایجاد نمی کند. می توانید از حروف بزرگ یا حروف کوچک استفاده کنید. حتی اگراسم های خاص مثل اسم شهرها یا کشورها را با حرف کوچک بنویسید ایرادی ندارد.
- در گذشته، هنگام شروع آزمون در بخش ۱، یک سوال به عنوان نمونه پاسخ داده می شد، اما از سال ۲۰۲۰ این پاسخ نمونه را حذف کردند؛
- سعی کنید هنگام تمرین برای آمادگی آزمون، از برگه پاسخنامه آزمون آیلتس استفاده کنید؛
نمونه پاسخنامه بخش لیسنینگ آزمون آیلتس
چگونه می توانم در آزمون لیسنینگ آیلتس نمره ۷ به بالا بگیرم؟
- آزمون آیلتس، آزمون سنجش مهارت های زبان عمومی شماست. بنابراین برای افزایش نمره لیسنینگ، تا می توانید مهارت های شنیدن و درک مطلب خود را تقویت کنید. برای این منظور، حداقل روزی نیم ساعت به پادکست، آهنگ یا سخنرانی های انگلیسی گوش کنید.
- به پادکست هایی با لهجه های متفاوت گوش دهید زیرا در آزمون آیلتس، گونه های مختلفی از لهجه بریتانیایی را می شنوید.
- تکنیک پاسخگویی به سوالات لیسنینگ آیلتس را بیاموزید. شما باید بدانید قبل از شروع یک تست چه کارهایی انجام دهید، هنگام پخش فایل صوتی چه تکنیک هایی را به کار ببرید و پس از اتمام فایل صوتی برای انتقال پاسخ های خود به پاسخنامه چه نکاتی را درنظر بگیرید. برای یادگیری این تکنیک ها پیشنهاد می کنیم مقاله “تکنیک های پاسخگویی به سوالات لیسنیگ آیلتس” را بخوانید.
- کلید موفقیت شما در آزمون لیسنینگ آیلتس، توانایی شما در یافتن لغات هم معنی می باشد. چون در اکثر سوالات، کلماتی که در سوال می بینید در فایل صوتی تکرار نمی شوند بلکه با معادل های معنایی خود جایگزین می شوند.
- با تمرین زیاد، قدرت تمرکز و سرعت خود را بالا ببرید. در آزمون لیسینیگ، شما باید همزمان گوش کنید، پاسخ ها را یادداشت کنید، دوباره به فایل صوتی گوش کنید و جواب سوال بعدی را پیدا کنید. از دست دادن تمرکز حتی برای چند لحظه باعث می شود جواب حداقل چندین سوال را از دست بدهید.
- از کتاب های Cambridge IELTS استفاده کنید و پیش از آزمون حداقل ۳۰ نمونه تست لیسنینگ تمرین کنید. برای دانلود رایگان این مجموعه کتاب روی لینک زیر کلیک نمایید. «دانلود کتاب های Cambridge IELTS»
- می توانید در کارگاه “آموزش آنلاین آیلتس از مبتدی تا پیشرفته“ مدرسه انگلیسی سارا شرکت کنید. این دوره به شما کمک می کند تکنیک های لازم برای کسب نمره هفت با بالا را بیاموزید.
در این مقاله با بخش های مختلف آزمون لیسنینگ آیلتس، انواع سوالات لیسنینگ و نکات مهم در پاسخگویی به سوالات این بخش آشنا شدین. سوالات خود را در بخش کامنت از ما بپرسید.
درباره سارا شیرمحمدی
سارا شیرمحمدی کارشناس ارشد آموزش زبان انگلیسی از دانشگاه فردوسی مشهد، مدرس دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر، مدرس آزمون های بین المللی آیلتس و تافل. اینجا زبان انگلیسی رو راحت جذاب و متفاوت یاد میگیری!
نوشته های بیشتر از سارا شیرمحمدی14 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
در آزمون لیسنینگ آیلتس باید ابتدا سوال را با دقت بخوانیم،سپس کلمات کلیدی را پیدا کنیم،باید دقت داشته باشیم در فایل صوتی همان کلمات عینا تکرار نمیشوند،در اینجا درک مطلب و دایره ی لغات اهمیت دارد،یک لحظه هم نباید حواسمان پرت شود ،چه بسا تعدادی سوال را از دست بدهیم…هم زمان باید بتوانیم گوش کنیم جواب ها را یادداشت کنیم.اگر سوالی را جا ماندیم خالی نگذاریم،حتی شده حدسی جواب دهیم چون این بخش نمره منفی ندارد.ممنون از مقاله های خوبتون
خواهش میکنم اکرم عزیزم ، خوشحالم که مقاله ی لیتنینگ آیلتس براتون مفید بوده. ممنون از نکات مهمی که در کامنتتون با ما به اشتراک گذاشتید.
بسیار عالی
بسیار عالی
بسیار کامل و مفید
براي من سوالات چند گزينه اي از بقيه بخش ها سخت تر هستن چون گاها جواب ها طولاني هستن و موقع پيدا كردن جواب از فايل صوتي جا ميمونم.
ممنون از مطالب مفید و ارزندتون. فقط یه سوال داشتم اگه کسی به لهجه بریتیش عادت نداره باید چیکار کنه آیا تمرین خاصی باید انجام بده.
سلام سالار عزیز
پادکست های بریتیش گوش کنید. (میتونین از بخش محصولات وبسایت خودمون به صورت رایگان دانلود کنید.)
از کمبریج ۱ تا ۱۰ برای تقویت مهارت های شنیدن و درک مطلب استفاده کنید. لازم نیست تست بزنید باهاش.
چه خوب که نمره منفی نداره
گوش دادن و در لحظه جواب دادن واسم سخته باید روش کار کنم
با دقت گوش دادن و درست یادداشت کردن خیلی مهمه چون دیگه تکرار نمیشه و ممکنه بخاطر یه حواس پرتی نمره تغییر کنه