بخش دوم اسپیکینگ آیلتس – IELTS Speaking Part 2
مدت زمان بخش دوم اسپیکینگ آیلتس
یک دقیقه نوت برداری، دو دقیقه صحبت در مورد موضوعات ارائه شده
در این بخش، کارت سوال با عنوان cue card به شما ارائه می شود. شما یک دقیقه زمان دارید تا در مورد موضوع روی کارت، نوت برداری کنید. خودکار/مداد و برگه یادداشت برداری توسط ممتحن به شما ارائه می شود. پس از پایان یک دقیقه، ممتحن پایان زمان نوت برداری را اعلام می کند و اکنون شما باید طی مدت دو دقیقه به سوالات ارائه شده در cue card پاسخ دهید. پس از اتمام دو دقیقه، ممتحن صحبت شما را قطع می کند و یک یا دو سوال دیگر مرتبط با سوالات ارائه شده در cue card از شما می پرسد. سپس وارد بخش سوم آزمون اسپیکینگ می شوید.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که در آزمون اسپیکینگ آیلتس، شما نمی توانید خودتان زمان را چک کنید. پس با تمرین زیاد، ذهن تان را آماده کنید تا بتوانید در این بخش، بدون توقف در مورد هر موضوعی به مدت دو دقیقه صحبت کنید.
نوع سوالات بخش دوم اسپیکینگ آزمون آیلتس
در کارت سوال بخش دوم، cue card، یک موضوع کلی ارائه می شود که سه یا چهار سوال مرتبط با آن در ادامه قرار می گیرد. معمولا سوالات در هفت حوزه اصلی ارائه می شوند: توصیف شخص، توصیف مکان، توصیف شیء، توصیف رویداد، توصیف فعالیت، توصیف علایق، و توصیف شغل.
برای مثال، cue card زیر را در نظر بگیرید:
چطور در بخش دوم آزمون اسپیکینگ آیلتس عملکرد مطلوبی داشته باشیم؟
همانطور که اشاره شد، مدت زمان پاسخ گویی به سوالات cue card دو دقیقه می باشد. شما باید توانایی پاسخ گویی کامل به سوالات ارائه شده در کارت سوال را داشته باشید. در این شرایط، عملکرد شما به عوامل زیر بستگی دارد:
-
نوت برداری
اولین و موثرترین اقدام در بخش دوم اسپیکینگ آیلتس، “نوت برداری” می باشد. از خودکار و کاغذ یادداشت برداری استفاده کنید و نوت بنویسید! نوت برداری، ذهن شما را برای ارائه مطلب آماده می کند. همچنین، با نگاه کردن به نوت در هنگام ارائه، ایده ها، جزئیات مورد نظر و ترتیب بیان آنها را فراموش نخواهید کرد.
ابتدا باید نوت برداری صحیح را یاد بگیرید. در نوت، جمله یا عبارت های طولانی بکار نبرید. فقط از کلمات کلیدی استفاده کنید و ترتیب را رعایت کنید. درهنگام صحبت کردن، باید بتوانید از نوت های خود به درستی استفاده کنید. هنگام ارائه، به اندازه لازم به نوت های خود نگاه کنید تا در روند ارائه مطلب دچار مشکل نشوید و نکات کلیدی را فراموش نکنید.
روش نوت برداری بخش دوم اسپیکینگ آیلتس
شما باید در مدت زمان یک دقیقه نوت برداری کنید و خود را برای ارائه پاسخ آماده نماید.
قسمت اول کارت سوال یا (opening part) به یک موضوع کلی اشاره دارد. این قسمت نیاز به نوت برداری ندارد. در ادامه سه یا چهار سوال قرار دارد. شما باید برای هر سوال حداقل ۲ تا ۳ کلمه کلیدی یادداشت کنید. برای هر سوال حدودا ۱۵ ثانیه زمان بگذارید. با توجه به این که زمان تان محدود می باشد، برای نوت برداری حداکثر ۴۵ ثانیه صرف کنید. پانزده ثانیه باقی مانده را به جمع بندی بپردازید و خود را برای ارائه آماده کنید. برای جمع بندی یا (conclusion) نیازی به یادداشت برداری ندارید.
برای مثال تصور کنید یک داوطلب آیتلس در مورد cue card که در بالا آورده شد، این نت ها را یادداشت کرده است:
What it is: a small tablet; 4G; lightweight; convenient; waterproof
Where you plan to buy it: Amazon; major online retailer
What you need to do in order to buy this object: put aside some money; Amazon account; an address or post box
why you have decided to purchase this item: work in ample light and dim conditions
شروع ارائه مطلب در بخش دوم
با تمام شدن زمان نوت برداری، ممتحن به شما دو دقیقه زمان خواهد داد تا در مورد کارت سوال، صحبت کنید. شروع تأثیرگذاری داشته باشید. پرانرژی باشید و استرس به خود راه ندهید.
-
ارائه پاسخ به صورت داستان وار
روایت داستان گونه به شما کمک می کند تا روانی کلام تان افزایش یابد. در مورد موضوع ارائه شده، داستان وار صحبت کنید و سوالات ارائه شده در کارت سوال را به ترتیب پاسخ دهید اما مراقب باشید خود سوالات را تکرار نکنید.
-
تسلط به موضوع و کلمات آکادمیک
همانطور که اشاره شد، معمولا سوالات بخش دوم آزمون اسپیکینگ، در هفت حوزه اصلی، توصیف شخص، توصیف مکان، توصیف شیء، توصیف رویداد، توصیف فعالیت، توصیف علایق، و توصیف شغل، عنوان می شود. با تسلط بر این حوزه ها و یادگیری واژگان مربوط به هر حوزه، عملکردتان بسیار مطلوب خواهد بود. کلید موفقیت تان در این بخش، داشتن دامنه لغات اسپیکینگ آیلتس گسترده می باشد.
ویدیویی که در ادامه می بینید، مربوط به همان داوطلبی می باشد که در بالا نوت او را خواندیم. نمره این فرد ۸ می باشد.
توجه کنید که فرآیند آزمون در بخش دوم به چه صورت انجام می شود. به این نکته نیز دقت کنید که داوطلب چطور از نوت هایی که برداشته در صحبت کردن خود استفاده می کند.
چه راهکارهایی برای کسب نمره بالا تر بکار بریم ؟
همانطور که در ویدیو بالا دیدید، هنگام پاسخ دهی به سوال، باید دقت زیادی در بکارگیری جملات داشته باشید.
- اگر در زمان مشخص شده نوت برداری نکنید، هنگام پاسخ دهی عملکرد مطلوبی نخواهید داشت و عجیب نخواهد بود اگر نمره تان بین ۵ تا ۶ شود!
- به خاطر داشته باشید، به ترتیب سوال ها را پاسخ دهید.
- سعی کنید زمان جملات را درست به کار برید. برای مثال، اگر موضوع شما به زمان گذشته اشاره دارد و نیازمند ساختارهای زمانی گذشته می باشد، این روال را در طول گفتار حفظ کنید.
- تلاش کنید در کل مدت زمان دو دقیقه صحبت کنید و نگران قطع گفتارتان توسط ممتحن نباشید. بدین منظور، هر سوال را با چند جمله پاسخ دهید. در هنگام ارائه پاسخ به هر سوال، جزئیات بیشتری اضافه کنید.
- روی جواب های تان تمرکز کنید. عبارت ها و جمله های بکار رفته در کارت سوال را عینا تکرار نکنید.
- ساختار گرامر اسپیکینگ آیلتس، انتخاب واژه یا تلفظ صحیح در آزمون اسپیکینگ بسیار اهمیت دارد. اما اگر دچار مشکل شدید، خوداصلاحی راهکار مناسبی نیست. برای کسب نمره بالاتر روانی کلام را حفظ کنید و داستان تان را ادامه دهید. حتی در گفتار افرادی که نمره های بالای ۸ دارند، اینگونه اشتباهات کوچک دیده می شود. پس نگران نباشید.
در این مقاله، بخش دوم آزمون اسپیکینگ معرفی شد. در این بخش، انتظار می رود که راجع به یک موضوع بتوانید به مدت ۲ دقیقه بدون توقف صحبت کنید. به موضوع زمان آزمون و نوع سوالات آن پرداختیم و راهکارهایی برای داشتن عملکردی مطلوب در این بخش را ارائه کردیم.
از این مقاله چه نکته جدیدی یاد گرفتید؟ در کامنت برای ما بنویسید. نوشتن این نکته باعث می شود همیشه در ذهن شما باقی بماند!
مطالب بیشتر:
23 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقت بخیر. در آزمون speaking آیلتس وزن نمره پارت دو بیشتر از بقیه پارت هاست ؟
سلام دوست عزیز
خیر هیچ تفاوت وزنی ندارن. اما چون سوال های پارت ۲ و پارت ۳ چالشی تر هستند، امکان اینکه سنجش بهتری از سطح زبان عمومی فرد انجام بشه در این دو بخش بیشتره.به همین خاطره که عملکرد خوب در بخش اول، لزوما نشان دهنده موفقیت شما نیست، درواقع در پارت ۲ و پارت ۳ سطح زبان عمومی واقعی شما خودش رو نشون میده.
به نظر من توانایی استفاده از نوت ها و زمان بندی مناسب، بسیار حائز اهمیت است.
مهمترین کار تو این قسمت نوت برداریه و اینکه خود اصلاحی نداشته باشی و صحبتتو ادامه بدی
برای نوت برداری حتما باید دامنه ی لغاتمون رو گسترش بدیم.ممنون از مقاله ی مفیدتون.🙏🙏🙏🙏
نوت برداري صحيح واقعا مهمه ولي به نظرم هماهنگ كردن اينكه بتونيم كلماتي كه نوشتيم رو توي صحبتمون استفاده كنيم و رشته ي كلام هم از دستمون خارج نشه واقعا سخته.
روانی گفتار و عدم خوداصلاحی به نظر من خیلی جالب آمد.
خوشحالم که مقاله اسپیکینگ آیلتس جالبه توجه بوده براتون.
اگر سوالات رو پاسخ دادیم و کمتر از دو دقیقه باشد سوالات دیگری هم پرسیده میشه؟ و یا نمره کسر میشه
سلام دوست عزیز.
خیر سوال اضافه ای پرسیده نمیشه.
اما برای کسب نمره ۷ حتما حداقل یک دقیقه و ۴۵ ثانیه صحبت کنید.
اگر به نوعی منظور خودمان را بیشتر توضیح دهیم برای شفاف تر شدن مفهوم جمله و یا اینکه منظورمان را با یک جمله ی جدید و ساختار قوی تر تکرار کنیم امتیاز منفی می گیریم؟
نه اصلا. گسترش جواب به این صورت خیلی هم خوبه. فقط به شرط اینکه خیلی طولانی نشه که در جمع کردن جواب دچار مشکل بشید.
مطالب بسیار آموزنده بود بخصوص روش نوت برداری و تاثیرش بر انسجام و روایت داستان وار.
امیدوارم براتون مفید بوده باشه و با رعایت این نکات در اسپیکینگ آزمون آیلتس نمره خوبی کسب کنید.
مدیریت زمان و نوت برداری توی پارت دوم خیلی مهمه
دقیقا. به نکات مهمی در آزمون آیلتس اشاره کردید.
۱،در نوت برداری از کلمات کلیدی استفاده کنید و ترتیب سوالات را رعایت کنید.
۲،برای هر سوال ۲ تا ۳ کلمه کلیدی یادداشت کنید و پانزده دقیقه زمان بگذارید.
۳،پرانرژی و بدون استرس صحبت کنید.
۴،در مورد موضوع داستان وار صحبت کنید و مراقب باشید خود سوالات را تکرار نکنید.
۵،به موضوع و کلمات تسلط داشته باشید.
۶،زمان جملات را درست به کار ببرید.
۷،سعی کنید کل مدت دو دقیقه را صحبت کنید.
۸،روی جواب ها تمرکز کنید.
کاملا درسته. با رعایت این نکات در آزمون آیلتس میتوانید پیشرفت قابل ملاحظهای در نمره کسبشده ی اسپیکینگ آیلتس داشته باشید.
سلام، با تشکر از مطالب مفیدتون
چرا باید سوالات حتما به ترتیب در پارت دوم پاسخ داده شوند؟ آیا اگر همه سوالات پاسخ داده شوند و ترتیب رعایت نشود نمره کسر میگردد؟
و راجع به شغل در پارت دوم تاکنون نشنیده بودم، مربوط به پارت اول نیست؟
سلام معصومه عزیز
پاسخ به ترتیب به سوالات روی کارت به صحبت کردن شما نظم و انسجام می دهد. اگرچه که در منابع مختلف درمورد ترتیب پاسخگویی پیشنهادات متفاوتی وجود دارد اما ما سفارش می کنیم این نظم را رعایت کنید.
در پاسخ به سوال دوم، هر موضوعی می تواند در هر کدام از سه بخش آزمون بیاید. مثلا در بخش دوم ممکن است از شما بخواهند در مورد شغل رویاهای خود صحبت کنید.
بسیار مفید بود
سایت بسیار خوبی دارید
خیلی ممنون
خیلی ممنون رضا جان