انواع سوالات ریدینگ آیلتس و فرآیند کلی پاسخگویی به آنها
همانطور که می دانید، آزمون ریدینگ آکادمیک آیلتس دارای ۳ متن می باشد، اما آزمون ریدینگ جنرال ۶ متن دارد. نکته قابل توجه دیگر در مقایسه آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال نحوه نمره دهی می باشد. در آزمون ریدینگ آکادمیک باید ۳۰-۳۲ سوال جواب صحیح باشد تا بتوانید نمره ۷ کسب کنید. اما در آزمون ریدینگ جنرال اگر به ۳۲-۳۴ سوال جواب صحیح داده باشید، نمره ۷ کسب خواهید کرد. حال، در این مقاله ما به انواع سوالات ریدینگ آیلتس و نحوه پاسخگویی آنها می پردازیم.
انواع سوالات بخش ریدینگ آزمون آیلتس
در بخش ریدینگ آزمون آیلتس، سوالات در شش دسته کلی قرار می گیرند:
- سوالات True/ False/ Not Given
- سوالات جور کردنی Matching Questions
- سوالات چندگزینه ای Multiple Choice Questions
- سوالات جای خالی Gap Filling Questions
- سوالات مکان یابی اطلاعات در پاراگراف ها Locating Information in Paragraph Questions
- سوالات جور کردن عنوان برای پاراگراف Matching Heading Questions
هر کدام از این سوالات، نحوه پاسخگویی مشخصی دارند که به طور جداگانه به هر کدام از آنها در یک مقاله می پردازیم. در این مقاله، صرفا به کلیات مشترک بین انواع سوالات خواهیم پرداخت.
نحوه پاسخگویی به سوالات بخش ریدینگ آزمون آیلتس
فرآیند کلی پاسخ دهی به سوالات ریدینگ به این صورت می باشد.
- به عنوان متن توجه می کنیم.
- زیرعنوان ها را می خوانیم. اگر متن زیرعنوان نداشت، تا وسط پاراگراف اول (دو تا سه جمله) می خوانیم تا با موضوع ریدینگ آشنا شویم.
- کلمات کلیدی سوال را مشخص کرده و خود کلمه یا پارافریز آن را در متن پیدا می کنیم.
- جمله را از ابتدا می خوانیم و جواب سوال را مشخص می کنیم.
- جواب را بلافاصله وارد پاسخنامه می کنیم.
- به یاد داشته باشید، هرچه به متن سوم برسیم، سوالات سخت تر می شود.
- در آزمون ریدینگ، مدیریت زمان بسیار اهمیت دارد. نباید برای خواندن سوال و یافتن پاسخ، زمان زیادی صرف کرد. شما ۶۰ دقیقه زمان دارید تا به ۴۰ سوال آزمون پاسخ دهید. با توجه به اینکه متن سوم از دو متن قبل دشوارتر می باشد، پیشنهاد می کنیم از این زمان بندی استفاده کنید: ۱۸ دقیقه برای متن اول، ۲۰ دقیقه برای متن دوم و ۲۲ دقیقه برای متن سوم.
انواع پارافریزها در بخش ریدینگ آیلتس
یکی از مهمترین مهارت های لازم برای پاسخ دهی به سوالات بخش ریدینگ، درک پارافریزها می باشد. کلماتی که در سوال ها مشاهده می کنید، به روش های مختلفی در متن به صورت پارافریز شده به کار می روند.
به طور کلی می توان به چهار نوع پارافریز اشاره کرد:
- Antonym: کلمه ای که در سوال آمده، به صورت متضاد در متن وجود دارد.
- Synonym: مترادف کلمه ای که در سوال آمده، در متن بکار می رود.
- General to Specific: کلمه یا عبارتی که در سوال آمده نمونه خاص یا مثال خاصی از یک موضوع کلی می باشد و در متن، به آن موضوع کلی اشاره می شود یا بالعکس.
- Grammar: ساختار گرامری کلمه یا عبارتی که درسوال بکار رفته، در متن تغییر پیدا می کند. برای مثال، جمله معلوم به صورت جمله مجهول بکار می رود؛ کلمه، نقش اسم دارد درحالی که در متن به صورت فعل یا صفت بکار می رود.
به مثال های زیر توجه کنید:
متن ریدینگ:
Polar regions are inhabited by a large number of marine animals, not safe against dying out.
جمله سوال:
An array of aquatic species inhibits a domain surrounded by ice. Some are in danger of extinction.
- inhibit → are inhibited by، تغییر ساختار گرامری در این مثال مشاهده می شود به طوری که جمله معلوم به جمله مجهول تغییر یافته. به عبارتی مدل پارافریز Grammar
- an array of = a large number of، در این مثال، مدل پارافریز synonym دارد.
- polar regions = a domain surrounded by ice؛ در این مثال، منطقه قطبی مفهوم کلی (general) دارد. در جمله سوال به صورت a domain surrounded by ice آمده که مفهوم جزئی (specific) می باشد. به عبارتی مدل پارافریز General to Specific
متن ریدینگ:
Literally cast onto the desert island shores, with little more than sand to grow in and exposed to the full glare of the tropical sun, coconut seeds are able to germinate and root.
جمله سوال:
Coconut seeds need shade in order to germinate.
- shade ≠ exposed to the full glare of the tropical sun که نشان دهنده تضاد می باشد. این مدل پارافریز، Antonym نام دارد.
شما با خواندن سوال، در متن با کلمه یا عبارت پارافریز شده مواجه خواهید شد. آزمون ریدینگ، آزمون لغت می باشد. بنابرین، درک و پیدا کردن این پارافریزها به شما در پاسخگویی به سوالات کمک می کند.
از چه مدل سوال هایی شروع کنیم؟
برای هر متن ریدینگ، شما با چند مدل سوال مواجه می شوید. به خاطر داشته باشید، ابتدا از سوالاتی شروع کنید که به ترتیب می آیند. به عبارتی، با مشخص شدن مکان پاسخ اولین سوال، بقیه سوالات به ترتیب در ادامه می آیند. از این رو با جواب دادن به این سوالات، به متن تسلط پیدا می کنید و می توانید راحت تر محل پاسخ سوالاتی که به ترتیب نمی باشند را مشخص کنید. به یاد داشته باشید به جز سوال های Matching، بقیه سوال های ریدینگ که در بالا به آنها اشاره شد، معمولا به ترتیب می آیند.
در این مقاله، به طور کلی انواع سوالات آزمون ریدینگ آیلتس معرفی شد. به طور کلی، سوالات بخش ریدینگ آزمون آیلتس در شش دسته قرار می گیرند. همچنین در این مقاله، به نحوه پیدا کردن پارافریز ها در متن و انواع آنها اشاره شد. کلیاتی نیز در زمینه پاسخگویی به سوالات ارائه گردید. برای بررسی دقیق تر نحوه پاسخگویی به انواع سوالات، به مقاله صفر تا صد ریدینگ و مقاله های پائین مراجعه کنید.
- سوالات True/ False/ Not Given در بخش ریدینگ آیلتس
- سوالات جور کردنی Matching Questions
- سوالات چندگزینه ای Multiple Choice Questions
- سوالات جای خالی Gap Filling Questions
- سوالات مکان یابی اطلاعات در پاراگراف ها Locating Information in Paragraph Questions
- و سوالات جور کردن عنوان برای پاراگراف Matching Heading Questions
مراجعه کنید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ببخشید جواب سوالات توی متن به ترتیبه؟؟؟