بخش سوم اسپیکینگ آیلتس – IELTS Speaking Part 3
مدت زمان بخش سوم اسپیکینگ آزمون آیلتس
بخش سوم اسپیکینگ آیلتس حدودا ۳ تا ۵ دقیقه طول می کشد. مدت زمانی کوتاه که باید بیشترین تأثیرگذاری را داشته باشید.
نوع سوالات بخش سوم
در این بخش، ۴ تا ۶ سوال پرسیده می شود. موضوع این سوالات مرتبط به موضوع سوالات بخش دوم می باشد. با این تفاوت که سوالات انتزاعی تری عنوان می شود. داوطلب بایستی به تجزیه و تحلیل بپردازد و پاسخ هایی ارائه دهد که نشان دهنده تفکری عمیق می باشد.
مقایسه سوالات بخش سوم اسپیکینگ آیلتس با دو بخش دیگر
سوالات بخش اول، سوالاتی مملوس بوده و بر اساس تجربیات فرد و زندگی شخصی وی می باشند. در این بخش، بررسی میزان روانی کلام شما مورد هدف خواهد بود؛ در بخش دوم، پاسخ سوالات، توصیف موضوعاتی نه چندان انتزاعی را شامل می شود. در این بخش، دامنه لغات اسپیکینگ آیلتس شما اهمیت زیادی دارد. اما در بخش سوم، علاوه بر تسلط بر لغات آکادمیک و بکارگیری گرامر متنوع، شما باید توانایی تفکر عمیق و ارائه پاسخ هایی تحلیلی را نیز داشته باشید.
البته این نکته را مد نظر داشته باشید، در این آزمون ایده های شما مورد سنجش نخواهد بود. بلکه توانایی زبانی شما برای بیان آنچه درعمق تفکرتان وجود دارد و نیز نحوه سازمان دهی ایده هایتان اهمیت دارند.
برای درک بهتر بخش سوم، ویدیوی زیر را ببینید. نمره داوطلب در این آزمون ۸ می باشد.
چطور می توانید ایده هایتان را برای پاسخ گویی سازمان دهی کنید؟
برای پاسخ دهی به هرکدام از سوالاتی که در بخش سوم پرسیده می شود، باید ذهنی آماده داشته باشید و پاسخ کامل و معناداری ارائه دهید. توجه داشته باشید، اگر زیاد صحبت کنید، نقاط ضعفتان در گرامر، تلفظ اسپیکینگ آیلتس و … دیده خواهد شد؛ اگر کم صحبت کنید، شاید نتوانید پاسخ کاملی ارائه دهید. بنابراین، پیشنهاد ما به شما بکارگیری حداکثر ۳ تا ۴ جمله برای هر سوال می باشد.
برای سازمان دهی این ۳ تا ۴ جمله پیشنهاد می کنیم در وهله اول پاسخ مستقیمی به سوال ارائه دهید. سپس، برای پاسخ خود، توضیح بیشتری ارائه دهید. در ادامه، می توانید مثالی مرتبط را به پاسخ تان اضافه کنید. در نهایت، می توانید بگویید اگر شرایط به این صورتی که فکر می کنید نباشد، چه اتفاقی می افتد. بدین منظور می توانید از if یا عبارت without this استفاده کنید.
به نحوه استفاده از این چهار مرحله در پاسخ زیر دقت کنید:
Examiner: Do you think it’s better to have aims for the future, or is it best to take each day as it comes?
Test taker: I think it’s best to have a good idea of what you want to do with your life, especially in terms of studies and career. Having aims allows you to plan what you need to do today and tomorrow in order to achieve longer-term objectives. For example, if you want to become a doctor, you need to choose the right subjects at school, get the right exam results, and work hard at university. Without a clear aim, it would be impossible to take necessary steps towards a career in medicine, or any other profession.
نکات قابل توجه و توصیه ها برای بخش سوم اسپیکینگ آیلتس
- در بخش اول و بخش دوم آزمون اسپیکینگ آیلتس، این امکان وجود ندارد که از ممتحن در مورد سوالِ پرسیده شده، توضیحی بخواهید. اما در بخش سوم، اگر متوجه سوال نشدید یا معنی واژه ای را نمی دانستید، می توانید برای درک موضوع از ممتحن کمک بگیرید. برای مثال می توانید عنوان کنید:
Test taker: I couldn’t get it. Would you please clarify what you mean?
این نکته را درنظر داشته باشید که پرسیدن مکرر این سوال نشان دهنده این امر خواهد بود که مهارت شنیداری شما مطلوب نبوده و نتوانسته اید مطلب را به خوبی متوجه شوید. در نتیجه، تأثیر منفی بر نمره شما خواهد داشت.
- استفاده از لغات مرتبط به موضوع و ساختارهای گرامر اسپیکینگ آیلتس در این بخش بسیار اهمیت دارد. سعی کنید در سازمان دهی ایده ها از کلمات و ساختار گرامری صحیح هوشمندانه استفاده کنید.
به این نمونه سوال و پیشنهاد ما برای پاسخ دهی به آن توجه کنید:
Examiner: How has communication changed over the past 50 years?
در این سوال، به کار گیری صحیح گرامر “زمان” در جملات اهمیت دارد. برای این سوال شما می توانید از ساختار used to استفاده کنید و نحوه ارتباطات در گذشته را توضیح دهید. در ادامه، نحوه ارتباطات در حال حاضر را با استفاده از ساختارهای گرامری زمان حال کامل (have+pp) و حال ساده مورد بحث قرار دهید:
Back in 50 years, people used to have face-to-face communication. In some situations, they used to send letters. The internet, however, has altered everything including communication. Nowadays, people no longer send paper letters. Email and social networks has made it quite easy to interact with people far from you. If this advancement didn’t exist, communication would be unimaginably laborious for the present generation.
- به خاطر داشته باشید، در این بخش انسجام و سازمان دهی ایده هایتان، کلید موفقیت شما می باشد. از مدل چهار بخشی که در بالا پیشنهاد شد، استفاده کنید: ۱) پاسخ مستقیم، ۲) توضیح بیشتر، ۳) مثال و ۴) توضیح شرایط غیر از شرایط توضیح داده شده با استفاده از ساختار if یا without this و … (به جمله آخر دو مثال بالا دقت کنید.)
در این مقاله، بخش سوم آزمون اسپیکینگ معرفی شد. در این بخش، مسیر پرسش ها به گونه ای پیش می رود که برای پاسخ دهی نیاز به تفکر عمیق، ارائه ایده و تحلیل دارید. بکارگیری صحیح لغات، گرامر و مهم تر از همه داشتن انسجام و سازمان دهی ایده ها در کسب نمره بالا بسیار تعیین کننده می باشند.
از این مقاله چه نکته جدیدی یاد گرفتید؟ در کامنت برای ما بنویسید.
بیشتر:
18 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خییلی ممنون از راهکارهای مناسب و مفیدتون
خواهش میکنم مریم عزیز. امیدوارم مقاله ی آیلتس براتون مفید بوده باشه.
خییلی ممنون از راهکارهای مناسب و مفیدتون
ممنون، بسیار مفید بود
اينكه بتونيم از ممتحن بخوايم كه سوال رو برامون تكرار كنه يا توضيح بده به نظرم توي بعضي شرايط ميتونه خيلي كمك كنه بهمون
استراتژیهای خیلی مفیدی رو معرفی کردید. ممنون از مقاله تون
سلام انسیه عزیز،خوشحالم که مقاله ی اسپیکینگ آیلتس براتون مفید و کاربردی بوده.
ممنون از مطالب کامل و جامع 🙏🏼
خواهش میکنم. امیداوارم مقاله ی اسپیکینگ آیلتس براتون مفید بوده باشه.
با تشکر از اشتراک مطلب سوال من این هست که اگر مفهوم سوال را اشتباه برداشت کنیم ولی پاسخ درستی به لحاظ معیارهای speaking بدهیم نمره ای خواهیم گرفت؟
فرحناز عزیز
درک درست سوال قطعا مهمه و در صورت برداشت اشتباه بخشی از نمره رو از دست خواهید داد.
سلام. نکته ایی که برای من جالب بود که باید روی اون بیشتر دقت کنم در پارت سوم مربوط به گرامر زمانهای سوالات و استفاده از دایره لغات قوی تر و linking word مربوط در جملات تا بتونم آوای بهتری در صحبتم داشته باشم.
سلام محمد عزیز، بسیار عالی. با رعایت این نکات و بقیه موارد ذکر شده در این مقاله و دیگر مقالات اسپیکینگ آیلتس میتوانید پیشرفت قابل توجهی در بخش اسپکینگ آزمون آیلتس داشته باشید.
خب داشتن یک قالب پاسخ دهی به سوالات در بخش چهارم اسپیکینگ ایلتس بسیار موثره برای کسب نمره خوب.
ممنون از مطالب آموزنده و همیشه مفیدتون. برام جالب بود که اینجا مجاز به پاسخ مستقیم هستیم البته بنظرم paraphrase رو هم باید رعایت کنیم که تو نمونه هاتون این شکلی بود. در قسمت سوم، در یکی از سوالات خانم برای تفکر بیشتر یک زمان کوچیکی رو طلب کرد آیا این نمره منفی بدنبال خواهد داشت؟
سالار عزیز
مستقیم بودن پاسخ به معنای تکرار جواب نیست. مثل همیشه، نیازه که کلمات سوال paraphrase بشه.
درمورد سوال دومتون عرض کنم که در بخش ۳ شما هم میتونین از ممتحن بخواین که بهتون فرصت فکر کردن(درحد چند ثانیه) بده، سوال براتون تکرار کنه یا معنی یک کلمه در سوال رو براتون توضیح بده. هیچ کدوم از این موارد نمره منفی نداره.
توی پارت ۳ در پاسخ به ممتحن اول باید جواب رو مستقیم بگیم و بعد براش دلیل بیاریم و گسترشش بدیم در حد ۳ تا ۴ جمله.
درسته. به نکته مهمی در اسپیکینگ آزمون آیلتس اشاره کردید.